Veluwezoom krijgt tik bij Concordia

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

SC Veluwezoom heeft zondag in de derde klasse C met 3-1verloren bij Concordia Wehl. De Velpenaren begonnen gehavend aan de wedstrijd en vonden bovendien dat zij ernstig  werden benadeeld door de scheidsrechter.

De halve achterhoede van SC Veluwezoom, Peter Schmidt en Brian Heijnen, zitten in de lappenmand en de beoogde stand-ins waren eveneens geblesseerd. Na 10 minuten spelen kwamen de Velpenaren nog wel op een 0-1 voorsprong door een vrije trap die door Peter Derksen snoeihard werd ingeschoten. Echter nog geen drie minuten later stond het gelijk 1-1. Na de 1-1 viel Stanley Heijnen uit, dus trainer Giovanni Zweers moest wederom in het elftal schuiven. Voordat iedereen doordrongen was wat hun nieuwe positie in het veld werd scoorde Concordia de 2-1.

Na rust probeerde SC Veluwezoom iets meer druk naar voren te zetten wat resulteerde in enkele uitbraken van Concordia. Scheidsrechter Van der Geijn uit Beneden Leeuwen wilde ook in de belangstelling staan en grossierde met name tegen SC Veluwezoom met gele kaarten. Niet omdat er overtredingen gemaakt werden maar om commentaar van spelers die het niet eens waren met zijn warrige beslissingen. Vijftien minuten voor tijd werd Nick Duyts na zijn 2e gele kaart heengezondenn wegens commentaar. Twee minuten voor tijd mocht een Concordia-speler die 5 meter buitenspel stond doorgaan. Keeper Jos Wenders maakte buiten het doelgebied een sliding en tot ieders, zowel Wehlse als Velpse, verbazing kon hij met rood vertrekken. Als klap op de vuurpijl legde de artbiter de bal op de stip (3-1).