Veluwezoom haakt af na nederlaag

25 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Veluwezoom is afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen in de vierde klasse D. De Velpse ploeg verloor op sportpark De Pinkenberg met 2-1 van het bezoekende Angerlo Vooruit.

“Een gelijkspel zou voor ons toch wel verdiend zijn geweest”, vertelde een teleurgestelde trainer Giovanni Zeers na afloop. “Dit is sneu voor de jongens, want ze hebben er alles aan gedaan, maar hadden weinig geluk.”
Zonder de geschorste aanvoerder Mark Gerritsen, maar met de prima spelende 16-jarige debutant Damiën Jurriëns kende Veluwezoom een wat moeizame start. “Het was even zoeken”, zei Zweers, die zijn ploeg na een kwartier beter in de wedstrijd had zien komen.
De doelpunten vielen pas na de pauze. Na de 0-1 uit een corner, ingetikt bij de tweede paal, kwam Veluwezoom via Peter Schmidt weer op gelijke hoogte. Uit een counter viel in de 80e minuut de winnende Angerlose treffer. “Naar mijn mening buitenspel, maar de arbiter wuifde het weg”, zei Zweers, die zijn ploeg vlak voor tijd nog bijna gelijk had zien maken. “Cerano Leming kreeg nog een kans, maar hij schoof de bal net aan de verkeerde kant van de paal.”
Voor Veluwezoom lijkt het seizoen nu als een nachtkaars uit te gaan. De derde plaats, die recht geeft op nacompetitievoetbal, lijkt ver weg.  Zweers: “Daar geef ik niet aan toe. We krijgen nog genoeg wedstrijden waarin wel degelijk iets te halen valt voor ons.”

Uitslagen Vierde klasse D
GSV’38 – VVO                    1-5           
Brummen – Kilder              1-1     
’t Peeske – RKPSC              2-1
Veluwezoom – Angerlo V  1-2
HC’03 – OBW                     1-3
Etten – Loil                        0-3