Veluwezoom gaat in finale onderuit

14 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft zondag in Zutphen naast de zege gegrepen op het Zutphania-toernooi in Zutphen. De ploeg van trainer Giovanni Zweers (foto) verloor de finale van het Hengelose Pax met 2-0.

Na overwinningen in de groepswedstrijden op IJsselstreek (2-1), Go Ahead (6-1) en Zutphania (3-0) stuitte vierdeklasser Velwezoom in de finale op een ploeg die het niet de baas was. “Pax was in de eerste helft de betere ploeg. Wij hadden problemen met hun laatste man die steeds inschoof. Daar hadden we geen antwoord op”, zei Zweers, die nog wel kleine kansen voor Cerano Leming en Ron Slot had gezien.
Bij rust was de stand niettemin nog 0-0. “Na de pauze kwamen we beter in de wedstrijd, maar juist toen scoorde Pax. Het was een hele mooie goal, à la Bryan Ruiz tegen AZ”, sprak Zweers vol bewondering. In de laatste 20 minuten kende Veluwezoom, dat mogelijkheden kreeg via Onno Kooiker en Sahin Akbuled, zijn beste fase, maar de gelijkmaker bleef uit. Pax, uitkomend in de derde klasse, scoorde in de slotfase zelfs 2-0.
“Ik had het toernooi graag gewonnen, maar de zege voor Pax was verdiend. Die ploeg is nu nog wat verder dan wij. Het was in ieder geval leerzaam’, besloot Zweers.