Veluwezoom en VVO in balans

21 april 2013 | Van onze AS-redactie

De Velpse derby in de vierde klasse D tussen Sportclub Veluwezoom en VVO is geëindigd in een gelijkspel: 2-2. Daarmee schoten beide ploegen weinig op, want rechtstreekse promotie is voor de twee Velpse ploegen nu zo goed als uitgesloten.

VVO was op sportpark De Pinkenberg gedurende de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar thuisploeg Veluwezoom leidde bij rust met 2-0. Rudy Aziz, oud-speler van VVO, zette de gastheren in de twintigste minuut met een daverend afstandschot op 1-0.
Slordig balverlies bij VVO leidde tot de 2-0 en een rode kaart voor doelman Frans Budel (foto) van VVO. Cirano Leming ging alleen op Budel af en werd door de doelman onderuit gehaald. Budel kreeg rood, de strafschop werd door Mohammed Alkan achter de nieuwe keeper Johan van den Hurk geschoten: 2-0.
“Dat was tegen alle verhoudingen in”, vertelde Dave de Jong, trainer van VVO, na afloop. “We verzuimden al in de eerst tien minuten te scoren en de eerste keer dat Veluwezoom bij ons voor het doel kwam, was het meteen raak.”
Na rust maakte VVO met tien man de achterstand nog goed Casper Athmer zorgde eerst voor 2-1 en mocht even later aanleggen voor een strafschop na een handsbal: 2-2. De Jong: “het is een wonder dat het 2-2 is gebleven. We creëerden heel veel kansen, speelden ook goed, maar de jongens hebben zichzelf niet beloond.”
Ook bij Veluwezoom heerste enige teleurstelling. “We hebben de wedstrijd na een goede eerste helft helemaal uit handen gegeven”, zei assistent-trainer Leon Keijman van Veluwezoom na afloop. “VVO, dat voetballend de hele wedstrijd beter was, had het na de 2-2 ook nog in hun voordeel kunnen beslissen. Wij maken ons nu op voor de nacompetitie.”
Sportclub Veluwezoom is door het winnen van de eerste periodetitel al zeker van deelname aan de nacompetitie. De tweede plaats in de eindstand, die recht geeft op directe promotie, lijkt er met een achterstand van 4 punten op HC ’03 niet meer in te zitten.
VVO is voor een plek in de nacompetitie nog volop in de race. Dat kan door het winnen van de derde periodetitel of door een hoge eindklassering. Zelfs de huidige vijfde plaats biedt mogelijk al recht op de nacompetitie.

Uitslagen Vierde klasse D
Veluwezoom – VVO               2-2
Keijenburgse Boys – Dieren   0-0
RKPSC – Groessen                 2-1
Angerlo V – GSV ’38              3-1
HC ’03 – Loil                         5-0

Stand aan kop
1. OBW                20-44
2. HC ’03             20-41
3. RKPSC             20-38
4. Veluwezoom   20-37
5. VVO                20-35
6. Loil                 20-31