Veluwezoom buigt voor koploper

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft het tegen Brummen, koploper in de vierde klasse D, niet gered. Het duel op sportpark De Pinkenberg eindigde in 1-2.

De gasten werden door de warrig leidende scheidsrechter al na 2 minuten in het zadel geholpen. De leidsman kende een indirecte vrije trap toe en dat leidde tot de 0-1. De bal ging door de muur en verdween onder doelman Leon Bergervoet in het doel.
Veluwezoom, dat gehavend aan de start verscheen door het gemis van 5 basisspelers, probeerde wat terug te doen, maar moest op alle fronten zijn meerdere erkennen in Brummen. Onder aanvoering van aanvoerder Ahmet Aydemir waren de gasten de bovenliggende partij. Na 20 minuten ontving Onno Kooiker (foto) een onnodige gele kaart. Kort daarna werd Kooiker gewisseld, Jordi Goudriaan kwam voor hem in het veld. Op slag van rust kreeg brummen een vrije trap na een handsbal. Ahmet Aydemir wist ook met deze vrije trap wel raad en joeg de bal in de bovenhoek: 0-2.
De tweede helft kenmerkte zich door rommelig aanvalsspel van beide kanten. Het leidde wel tot kansen voor beide ploegen. Pas na 85 minuten kon Veluwezoom iets terug doen. Mohammed Alkan benutte een strafschop na hands in het strafschopgebied van Brummen: 1-2.
In de blessuretijd miste invaller Wilfried Kremers een dot van een kans op de gelijkmaker. Zijn kopbal ging rakelings voorlangs. Voor trainer Giovanni Zweers van Veluwezoom was deze nieuwe nederlaag geen aanleiding bij de pakken te gaan neerzitten. “Gezien de personele problemen is het kanp dat we tot het einde mogelijkheden op een gelijkspel hebben gehad. Ik heb de jongens een compliment gegeven voor hun niet aflatende vechtlust.”

Uitslagen Vierde klasse D
Angerlo Vooruit – VVO      3-0
Veluwezoom – Brummen  1-2
’t Peeske – GSV’38               1-2
RKPSC – OBW                        1-0
Etten – HC’03                       1-3
Kilder – Loil                          1-2