Velthuizen helpt Vitesse aan punt

9 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Doelman Piet Velthuizen kreeg dit seizoen nogal wat kritiek. Zondag was de Vitesse-doelman in het duel met Feyenoord de absolute uitblinker. Mede door drie fantastische reddingen van Velthuizen in het eerste half uur eindigde de wedstrijd in 0-0.

Vitesse en Feyenoord moesten na een enerverend gevecht uiteindelijk beide genoegen nemen met een punt. Over negentig minuten gezien was dat terecht. In Gelredome kwam Vitesse in het eerste half uur echter in het stuk niet voor. De ploeg van trainer Peter Bosz had het aan doelman Piet Velthuizen te danken dat het na dertig minuten niet op achterstand stond. Velthuizen redde katachtig op schoten van Elvis Manu en Lex Immers en had enig geluk bij een daverende knal van Jordy Clasie. 

In die openingsfase hield ook Guram Kashia, door de schorsing van Arnold Kruiswijk weer centraal in de defensie geposteerd, de doorgebroken Manu nog van scoren af door opzichtig hands te maken. Dat kostte de Georgiër wel een gele kaart.
In de 35e minuut was ook Vitesse voor het eerst echt gevaarlijk. Nadat Bertrand Traorée net naast had geschoten, mocht de aanvaller twee minuten later alleen op doelman Vermeer afgaan. Met een prima redding voorkwam de keeper van Feyenoord dat Vitesse op voorsprong kwam.
Na de hervatting had Vitesse meer spelaandelen. Invaller Labyad kreeg dé kans om de thuisploeg op 1-0 te zetten. Het uitgestoken been van verdediger Rick Karsdorp van Feyenoord voorkwam echter een treffer. Na balverlies van Davy Pröpper toonde Piet Velthuizen nogmaals zijn kwaliteiten bij een schot van Clasie.
In de slotfase kreeg Vitesse-spits Dauda nog twee goede moegelijkheden. Eerst schoot de aanvaller de bal, op aangeven van Pröpper, hoog over hoog over en even later mocht de spits alleen op Vermeer afgaan. Omdat ook de doelman van Feyenoord in puike vorm verkeerde, ging ook deze grote kans verloren.

* Foto homepage: Guram Kashia grijpt aanvaller Kazim om zijn middel, waardoor de spits van Feyenoord niet bij de bal kan. Doelman Piet Velthuizen neemt het zekere voor het onzekere en stompt de bal weg.

* Onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Davy Pröpper in duel met Jordy ClasieJor


Aanvaller Dauda van Vitesse strandt op doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord.