Veldslag bij duel De Paasberg

23 april 2011 | Van onze AS-redactie

De champagne stond klaar voor De Paasberg, maar het duel bij Dierense Boys eindigde in een anticlimax. De arbiter staakte de wedstrijd 4 minuten voor tijd na een massale vechtpartij. Dierense Boys leidde toen met 2-1.

Het tumult ontstond nadat arbiter Kupper uit Laag-Keppel 2 rode kaarten had uitgedeeld aan Joey Wernke van Dierense Boys en Melvin Versteegen van De Paasberg. Beide spelers hadden het met elkaar aan de stok gekregen. Juist toen Kupper het spel weer wilde hervatten, ging het opnieuw mis. Een massale kloppartij was het gevolg, waarbij ook het publiek zich niet onbetuigd liet. Twee spelers van Dierense Boys zijn met hoofdletsel naar het ziekenhuis gegaan. Na afloop bleek dat arbiter Kupper ook nog een rode kaart had gegeven aan Mauricio Hol en Romario van Beek, beiden van de bezoekers. 
De Paasberg had zich al opgemaakt voor een feestje, want bij een gelijkspel was de ploeg winnaar geweest van de tweede periodetitel. Dat kwam er dus niet van, want na de 2 rode kaarten sloeg de vlam in de pan.
“De speler van Dierense Boys ging na de rode kaart door het lint en vervolgens bemoeide iedereen zich ermee. De scheidsrechter is toen van het veld gelopen”, aldus voorzitter Narin Moerlie van De Paasberg.
Op dat moment was er nog ongeveer 4 minuten te spelen. Daarvoor was De Paasberg fel op jacht geweest naar de gelijkmaker.
Bij rust keek de ploeg van trainer Ton Klijnhout, al 14 duels op rij ongeslagen, tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van de A-junioren Dave van Braam en Layeq Mangal. Romario van Beek van De Paasberg miste bij 1-0 een strafschop. Diezelfde Van Beek zorgde een kwartier voor tijd voor 2-1. De gasten lieten in dit duel veel kansen onbenut.
Trainer Ton Klijnhout van De Paasberg maakte het na afloop allemaal weinig uit. “Ik ben ‘dizzy’. Ik had liever met 5-0 verloren en dat dit allemaal niet was gebeurd”, zei Klijnhout. “Ik weet niet waar al die mensen ineens vandaan kwamen. Ik ben er zelf nog tussen gedoken, maar als je er 2 uit elkaar haalde, begon het ergens anders weer opnieuw. Ik kan hier niets mee. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Ik ben er helemaal kapot van.”