Veldloop over mooi Rozendaals parcours

3 september 2014 | Van onze AS-redactie

Voor de 31e keer wordt woensdagavond (3 september) de Rozendaalse Veldloop gehouden. Op het prachtige parcours hebben de deelnemers de keuze uit twee afstanden: 12 kilometer of 5,5 kilometer.

De start en finish vinden plaats in park Rosendael tegenover de Boerderij. De prestatieloop over 12 kilometer begint om 19.00 uur, voor de atleten op de 5,5 kilometer lost wethouder Logemann van de gemeente Rozendaal om 19.10 het startschot.
Traditiegetrouw is het een afwisselend parcours, uitgezet op de bospaden rond het Kasteel Rosendael. Voor veel lopers is de Rozendaalse Veldloop een goede voorbereiding op de prestatielopen zoals de Bridge to Bridge en de Posbankloop, die later in september plaatsvinden.
De inschrijving voor de Rozendaalse Veldloop is vanaf 18.00 uur bij de start/finish tegenover de boerderij in park Rosendael. Het inschrijfgeld bedraagt voor beide afstanden 5 euro.

Bij de mannen ging de zege op de 12 kilometer in 2013 naar Frank Futselaar. De Westervoorter was 27 seconden sneller dan Rob Dedert Oude Weme uit Apeldoorn. Bij de vrouwen won Sandra de Jonge uit Rozendaal met overmacht.
Kees Adema uit Huissen was vorig jaar bij de mannen de sterkste op de 5,5 kilometer. Hij finishte zes seconder eerder dan de nummer twee Erik Achterkamp uit Westervoort. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Esther Louvet uit Rheden.