Veldloop over fraai Rozendaals parcours

4 september 2012 | Van onze AS-redactie

Woensdagavond 5 september wordt  voor de 29ste keer de Rozendaalse Veldloop gehouden. Deze prestatieloop bestaat uit twee afstanden: een 12 kilometer en een 5,5 kilometer.

De organisatie, in handen van de ‘Stichting Rozendaalse Begriegertjeslopers’, hoopt dat veel deelnemers uit de regio op deze woensdagavond in september weer de weg weten te vinden naar Rozendaal. Traditiegetrouw is het een prachtig en afwisselend parkoers met veel bospaden rond Kasteel Rozendaal. Voor veel lopers is de Rozendaalse Veldloop een goed moment om te testen hoe het met de vorm gesteld is na de vakantie. En uiteraard is het ook een goede voorbereiding op de prestatielopen, die later in september plaats vinden, zoals de Bridge to Bridgeloop en de Posbankloop. 
Voor de winnaars en winnaressen zijn er natuurlijk bloemen en alle deelnemers maken kans op een van de vele prijzen die onder andere door Run-2-Day ter beschikking zijn gesteld. Via een verloting op startnummer heeft iedereen evenveel kans.
Inschrijven voor de Rozendaalse Veldloop kan alleen op de avond zelf vanaf 18.00 uur bij de start/finish tegenover de boerderij in park Rozendaal. Het inschrijfgeld bedraagt voor beide afstanden 5 euro. Het startschot voor de 12 kilometer wordt om 19.00 uur gelost. De deelnemers aan de 5,5 kilometer worden om 19.10 weggeschoten.
Bij de mannen ging de zege op de 12 kilometer in 2011 naar Martin Lauret. De Rhedense atleet finishte voor de Westervoorters Frank Futselaar en Erik Achterkamp. Achterkamp won in 2010. Bij de vrouwen was de Velpse Pauline Claessen in 2010 de sterkste. Zij eindigde voor Cordien Schreurs (Rheden) en Berna van Eerten (Arnhem).
Patrick Weijers (Rheden) won in 2011 de 5,5 kilomerter bij de mannen. Erik Sanders (Dieren) en Olaf Bos (Velp) werden respectievelijk tweede en derde. Bij de vrouwen ging de zege naar Nancy de Vries (Dieren). Jeanette Langeberg en Esther van Gorcum, beiden uit Arnhem, legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Informatie over inschrijving en parcours: www.bedriegertjeslopers.nl (klik hier)