Veerkrachtig MASV verrast Eldenia

4 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia heeft in de strijd om de titel in de vierde klasse F belangrijke punten laten liggen. In de stadsderby tegen MASV kwam de ploeg van trainer Barry Heijse niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Voor MASV was het een flinke opsteker in de strijd tegen degradatie.

MASV stapte zondag in Elden als morele winnaar van het veld. De degrdatiekandidaat maakte 10 minuten voor tijd gelijk (2-2) en koesterde het punt. “We hebben, nadat we op achterstand waren gekomen, weer gas gegeven. we zijn ook de afspraken nagekomen, waardoor we alsnog op gelijke hoogte konden komen. En dat is wel eens anders geweest”, zei Ton keijman, trainer van MASV.
Keijman doelde daarmee op eerder duels waarin MASV op achterstand kwam. dat liep vaak uit op een grote score, omdat de verdedigende taken verwaarrloosd werden. daar was zzondag geen sprake van.
De gasten kwamen al na 5 minuten op 0-1 door Rachid Harrak Gharafi.  Binnen een kwartier na rust bogen Bryan van Schooten en Falko Wouters (foto) de achtestand om in een 2-1 voorsprong.
“We gingen daarna achteruit lopen”, zei Wouters na afloop. “Onze spitsen kwamen daardoor geïsoleerd te staan en voor de middenvelders werden de afstanden te groot. We kwamen er nog nauwelijks uit.”
De late gelijkmaker ontstond na een misverstand tussen doelman Tim Schoofs en verdediger Joey Sardjoe. Invaller Aytes Tazpokaran van MASV kwam in het duel met de 2 Eldeniaspelers als winnaar uit de bus en gaf de bal het laatste zetje: 2-2. “een bonuspunt”, zei Keijman. “maar jammer dat we het bij die 2 tegengoals even niet goed hebben gedaan. maar verder een groot compliment aan de ploeg.”
Eldenia moest door het gelijkspel de leiding weer afstaan aan DVOL, dat de ranglijst in 4F aanvoert met 37 punten uit 15 wedstrijden. Eldenia volgt met 35 uit 14. Daarachter staan OVC’85 (33 uit 15) en Driel (31 uit 14).

Vierde klasse F
OVC’85 – Arnhemia     0-3
SDOO – HAVO             1-4
Eldenia – MASV           2-2
RVW – Elistha              2-0
Fortissimo – Driel       2-2
Angeren – DVOL         2-3