Veel toppers verschijnen aan de start op Maarten Tjallingii ’s Fiets Feest

28 september 2016 | Van onze AS-redactie

Woensdag 28 september is voor de bewoners van de Arnhemse wijk De Paasberg een bijzondere dag. De wielerronde van De Paasberg herleeft voor minimaal één keer. Dat alles ter gelegenheid van het officiële afscheid van Maarten Tjallingii, zelf woonachtig op De Paasberg.

Tjallingii (38), die in juni zijn laatste officiële wedstrijd reed, wilde zijn afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 8 mei werd de Arnhemse renner luid toegejuicht door vele buurtbewoners, toen hij in de tweede etappe van de Giro’d’Italia als eerste boven kwam op de Posbank en later in de Arnhemse binnenstad als leider van het bergklassement de blauwe trui kreeg uitgereikt van de Arnhemse sportwethouder Gerrie Elfrink.
Elfrink lost woensdagmiddag om 17.00 uur ook het startschot voor de Ronde van de Paasberg. Tjallingii heeft tal van prominenten uitgenodigd om zijn afscheidsfeest luister bij te zetten. Zo zullen onder anderen Wilco Kelderman, Moreno Hofland, Jos van Emden, Bram Tankink, Kenny van Hummel, Erik Dekker, Steven Rooks en het Marco Polo refugee team aan de start verschijnen van de Ronde van de Paasberg, die voor het laatst in 2010 werd verreden.
Tjallingii heeft niet alleen gedacht aan de ouderen. Ook voor de kinderen wordt het een groot feest. Voorafgaand aan de wielerronde verzorgt de stichting Kanjers voor Kanjers, waarvan Tjallingii ambassadeur is, op het terrein van korfbalclub Oost-Arnhem aan de Van Maerlantstraat demonstraties, clinics en een dikke bandenrace voor kinderen. Dat randprogramma begint om 13.30 uur, het profcriterium om 17.00 uur.

Foto boven: Een lachende Maarten Tjallingii wordt aangemoedigd door vele buurtbewoners tijdens de tweede etappe van de Giro d’Italia. 

 

banner-afscheid

 

,