Veel nieuwe gezichten bij DFS Arnhem

15 augustus 2023 | Van onze AS-redactie

Het Belgische Olse Merksem kon zaterdagavond geen team op de been brengen en zegde af voor een drieluik met de handballers van DFS Arnhem en Aalsmeer 2. In plaats van een trial de twee Nederlandse eredivisionisten in Aalsmeer daarom twee wedstrijden van twee keer 25 minuten tegen elkaar. Het resultaat van DFS Arnhem: een nederlaag (22-21) in het eerste duel en een ruime zege (20-37) in de tweede wedstrijd.

DFS Arnhem trad nog aan zonder Thijs Geurds, Jorim Steenstra (beiden vakantie) en Kik Ratelband en Robbie van der Linden (beiden geblesseerd). Coach Pascal Lucassen deed daarom een beroep op veel nieuwe, talentvolle spelers die de Arnhemse eredivisionist zijn komen versterken. Zo zijn Niels van Noesel (20, Reehorst), Dani van Noesel (16, Duiven), Hugo Nijenhuis (17, Duiven), Rowan Laaper (18 jaar, Handbal Utrecht), Bink Groener (18, HC Bevo), Milan Hazewinkel (17, Handbal Twente) nieuw in de selectie. De nieuwe Hongaarse doelman Mark Majdán was zaterdag niet inzetbaar. Hij verbleef nog in zijn geboorteland.

“In de eerste wedstrijd was het leerzaam, maar niet goed”, sprak Lucassen na de dubbele confrontatie. “Het stond als snel 6-1 , maar kwamen na een time-out wel terug in de wedstrijd. Ik heb ook veel doorgewisseld, zodat deze jonge spelers ervaring op konden doen en uiteindelijk verloren we met het kleinst mogelijke verschil.”

Over het tweede duel met Aalsmeer 2 was Lucassen zeer te spreken. DFS Arnhem pakte een voorsprong (2-3) en liep binnen tien minuten uit naar een ruime marge: 3-13. “De dekking stond in deze wedstrijd als een huis en van daaruit hebben we goed spel laten zien. Dat moet onze standaard worden”, zei de DFS-coach.

De selectie van DFS Arnhem telt 24 spelers. Door het samenwerkingsverband met UDI 1896 mogen spelers die niet in aanmerking komen voor de hoofdmacht van de eredivisionist ook spelen voor de stadgenoot. UDI 1896 is komend seizoen ingedeeld in de tweede divisie.

DFS Arnhem speelt dinsdagavond 15 augustus (vanavond) een oefenwedstrijd tegen WHC/Hercules. Het duel met de Haagse eredivisionist wordt gespeeld in sporthal Rijkerswoerd en begint om 21.00 uur. DFS speelt zaterdag 19 augustus nog een trial bij Handbal houten en doet dat een week later ook bij E&O/Hurry Up in Emmen. Op zaterdag 2 september gaat het seizoen in de eredivisie van start. DFS reist dan opnieuw af naar Emmen waar E&O/Hurry Up de eerste tegenstander is.

RESTEREND OEFENPROGRAMMA
Dinsdag 15 augustus

DFS Arnhem – WHC/Hercules (21.00 uur, sporthal Rijkerswoerd)
Zaterdag 19 augustus
Trial bij Handbal Houten
DFS Arnhem – Handbal Houten (11.30 uur)
Houtenhalen (B) – DFS Arnhem (13.00 uur)
Zaterdag 26 augustus
Trial bij E&O/Hurry Up in Emmen
DFS Arnhem – E&O/Hurry Up (14.00 uur)
Tus Haren (Duitsland) – DFS Arnhem (15.30 uur)
Zaterdag 2 september
start competitie