Veel atleten verwacht bij Rozendaalse veldloop

7 september 2016 | Van onze AS-redactie

De eerste woensdag van de maand september. Traditiegetrouw wordt dan de Rozendaalse veldloop gehouden. Die is vanavond (7 september) voor de 33e keer. Op het prachtige, heuvelachtige parcours in de omgeving van het Rozendaalse Veld en de Posbank kunnen de atleten kiezen uit de prestatieloop over 12 kilometer (start 19.00 uur) of over 5,5 kilometer (start 19.10 uur).

Het fraaie nazomerweer lokt vanavond ongetwijfeld een groot aantal atleten richting Rozendaal.  Start en finish zijn in park Rosendael tegenover de boerderij. Zowel op de 12 als de 5.5 kilometer krijgen de atleten in het begin te maken met een pittig klimmetje langs het kerkhof. Zij vervolgen hun weg op beide afstanden over een een aantal (lange) bospaden. In het parcours van de 12 kilometer zijn de beruchte ‘Zwarte Bulten’ opgenomen, die hun naam meer dan eer aan doen. De laatste kilometer op beide afstanden is een verharde afdaling naar de finish.
Rozendaalse Veldloop (Small)In de editie van 2015 ging de overwinning op de langste afstand bij de mannen naar Nijmegenaar Gerrit Jan Kastenberg, Hij finishte in een tijd van 43 minuten en 20 seconden. Kastenberg won de sprint van Arnhemmers Dorus Arts en Cornelis Scheltinga, die respectievelijk als tweede en derde eindigden. Bij de vrouwen ging de zege naar Annemiek Holtrup uit Dieren (55.27). Zij bleef de Arnhemse Berna Brandts, die met een tijd van 56.42 beslag legde op de tweede plek, ruim voor.
Op de 5,5 kilometer pakte Tom Beusekom  (20.24) de winst. De Duivenaar bleef Carlos Baltus (21.12) en Dennis Koetsier (21.18) voor. Sandra de Jonge uit Rozendaal was in  (21.54) vorig jaar de beste bij de vrouwen op de kortste afstand. De Arnhemse atletes Manon Mensink (22.43) en Renée Tijdink (23.05) werden tweede en derde.

Klik hier voor meer info.