Veel afgelastingen in amateurvoetbal, ook topper AVW ’66 – ESA gaat niet door

28 januari 2017 | Van onze AS-redactie

De topper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal tussen AVW ’66 en ESA gaat niet door. De grasvelden en het kunstgrasveld op sportpark Hamerden in Westervoort zijn onbespeelbaar. In de vierde klasse A zijn alle duels afgelast. In 3A gaat de wedstrijd Veluwezoom – Advendo ’57 wel door.

Het kunstgrasveld op sportpark Hamerden in Westervoort was afgelopen week sneeuwvrij gemaakt, maar zaterdagochtend bleek de onderlaag van veld nog bevroren, waardoor spelen onverantwoord was. Ook in het zondagvoetbal zijn al veel wedstrijden afgelast. In de hoofdklasse A ligt het duel Silvolde – RKHVV er al uit. VDZ – FC Trias (3C) en SML – Groesbeekse Boys (3D) gaan niet door, omdat op de kunstgrasvelden op respectievelijk sportpark ’t Cranevelt en sportpark De Bakenberg nog een dik pak sneeuw ligt. In de vierde klasse F zijn alle wedstrijden afgelast, dus MASV, Eendracht, Jonge Kracht, Arnhemse Boys, De Paasberg en OVC ’85 komen niet in competitieverband in actie.
In de derde klasse C gaat de wedstrijd VVO – Grol zondag vooralsnog gewoon door. Het veld op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal is door een bedrijf sneeuwvrij gemaakt. In de gemeente Arnhem was dat verboden. Een verbod dat bij veel verenigingen vragen opriep.
Sportbedrijf Arnhem wil echter geen enkel risico nemen met de velden. “Het gaat om de laag tussen de vezels. Als die stevig bevroren is en je haalt die weg, dan trek je ook de vezels eruit”, legt Mark Debets, woordvoerder van Sportbedrijf Arnhem uit. “Wij gaan voor velden waar clubs jarenlang plezier van hebben. We maken geen onverantwoorde keuzes, waardoor het veld beschadigd kan raken.”

Klik hier voor het voetbalprogramma en de afgelastingen.

* Foto boven: Het kunstgrasveld van VVO op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal is sneeuwvrij gemaakt. (Foto: VVO)
* Foto rechts: Het kunstgrasveld van AVW ’66 was sneeuwvrij gemaakt, maat het veld bleek toch onbespeelbaar. (Foto: AVW ’66)


Op het kunstgrasveld van VDZ ligt nog een flink pak sneeuw. (Foto: VDZ)