VDZ weg kwijt na snelle voorsprong

7 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft zichzelf in de derde klasse C een slechte dienst bewezen. De Arnhemse ploeg verloor thuis met 4-1 van Eibergen. De na rust ingevallen Martijn van Gessel kreeg in de 72e minuut zijn tweede gele kaart.

Het zag er in de openingsfase nog goed uit voor VDZ. Al in de 6e minuut opende Frank Westen via de kluts na een corner van Kars Deutekom de score: 1-0. De Arnhemse vreugde was van korte duur. Vijf minuten later was het al gelijk. Bij een vrije trap vanaf de flank miste iedereen de bal en doelman Tom Witjes was kansloos: 1-1. Halverwege de tweede helft ging de spits van Eibergen wel heel genmakkelijk liggen na een duel met VDZ-voorstopper Sander van der Drift. De arbiter trapte erin en legde de bal op de stip: 1-2.
Na de hervatting kwam Eibergen al snel op 1-3. Doelman Tom Witjes was kansloos bij een vrije trap. Na ruim een kwartier besliste Eibergen de wedstrijd. De defensie van VDZ zag er bij een aanval over de flank niet goed uit, waarna een aanvaller de bal na een prima voorzet van dichtbij intikte.
In de 72e minuut werd het drama voor VDZ compleet toen de na rust voor Najib Muslem ingevallen Martijn van Gessel met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. In de counter was Eibergen in de slotfase nog gevaarlijk, maar liet de kansen op meer treffers liggen.

SML
won op eigen veld met 3-0 van Doetinchem. Alle doelpunten kwamen van de voet van Nekhomi Veldt, die zijn tweede hatrrick van het seizoen produceerde. SML deelt met 13 punten uit 6 duels de koppositie met WVV ’34. VDZ staat met Pax en Doetinchem op een gedeelde zesde plaat met 8 uit 6.

Uitslagen Derde klasse C
VDZ – Eibergen                1-4
Neede – Vorden               2-1
Ruurlo – VIOD                  3-3
Brummen – FC Trias         2-1
SML – Doetinchem           3-0
Pax – WVV ’34                  0-1


De 1-0 van VDZ in wording. VDZ-speler Sander van der Drift (4) waagt een doelpoging. De van de keeper terugspringende bal zal door Frank Westen worden ingeschoten. (Foto: Irene Gudden)