VDZ stelt plek in nacompetitie veilig

4 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft op de voorlaatste speeldag directe degradatie uit de derde klasse D afgewend. De Arnhemse ploeg won met 2-0 bij Echteld en is nu onbereikbaar voor ONA ’53. Via de nacompetitie moet VDZ degradatie voorkomen.

VDZ heeft nog een kleine kans ook de nacompetitie te ontlopen. De achterstand op Beuningse Boys, dat op een ‘veilige’ tiende plaats staat, bedraagt drie punten. Het doelsaldo van Beuningse Boys (-8) is echter aanmerkelijk beter dan dat van VDZ (-16). Komende zondag speelt VDZ thuis tegen Groesbeekse Boys, Beuningse Boys gaat op bezoek bij Eldenia.
Bij het povere Echteld hoefde VDZ, zonder Joris Schemkes en Stijn van Gent (beiden geblesseerd), zondag niet tot groots spel te komen om de thuisploeg op de knieën te krijgen. Na een fantastische pass van Tjalle Bomers opende Paul Rutgers na 21 minuten de score. Tien minuten later besliste Martijn van Gessel, na een corner van Ferdy Broecks, de wedstrijd: 0-2. De defensie gaf tegen het onmachtige Echteld geen kansen weg. Na de hervatting lieten Pieter Middeldorp, Tony Beyai en Jeroen Westen kansen op een hogere score liggen.

Het al gedegradeerde SML verloor thuis met 2-1 van Driel. Eldenia ging in Nijmegen met 1-0 onderuit bij SCH. De topper Orion – DIO ’30 eindigde in 0-0. De twee koplopers hebben beide 50 punten, waardoor de beslissing om de titel valt op de laatste speeldag.
In de onderste regionen maken SCP (24 punten) en ONA ’53 (22 punten) uit wie met SML (12 punten) afdaalt naar de vierde klasse.