VDZ raakt achterop bij Hatert en Spero

6 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft in de strijd om de tweede plaats in de derde klasse D terrein verloren. Na het verlies van zaterdag bij Hatert (3-0) verloor de Arnhemse ploeg maandag thuis van Spero (1-2), dat zich door de driepunter verzekerde van de tweede periodetitel. Jonge Kracht leed ook twee nederlagen is nu in direct degradatiegevaar.

Achter de onaantastbare koploper BVC ’12 (55 punten uit 21 duels) deed Hatert met twee overwinningen goede zaken tijdens het paasweekeinde. Die ploeg staat nu met 44 uit 21 op de tweede plaats, gevolgd door Spero (40 uit 21) en VDZ (37 uit 21).
Ondanks twee opeenvolgende nederlagen heeft VDZ nog steeds uitzicht op de nacompetitie. Dat kan als VDZ zelf beslag legt op de derde periodetitel of als Hatert die laatste prijs pakt. VDZ moet dan wel dan met Hatert en Spero bij de eerste vier eindigen en in dat geval neemt de ploeg van trainer Stefan Hoogsteder de eerste periodetitel over van de aanstaande kampioen BVC ’12.
Slordigheden in de defenise van VDZ bezorgden Spero maandag al in de openingsfase een 0-2 voorsprong door doelpunten van Roy Versteeg en Jan Dirksen. Kort voor de pauze verkleinde Soufian Arjoch na een scrimmage voor het Elster doel de achterstand: 1-2.
Na rust drong VDZ fel aan, maar ondanks een overwicht creëerde de thuisploeg nauwelijks uitgespeelde kansen. Spero kon aanvallend niets meer uitrichten, waardoor de spannende tweede helft verder zonder doelpunten bleef.
De zege bezorgde Spero de tweede periodetitel, waardoor de ploeg van de vertrekkende trainer Berry Arends verzekerd is van een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Jonge Kracht beleefde een inktzwart paasweekeinde. De Huissense ploeg verloor zaterdag met 5-2 bij Blauw Wit en ging maandag met 4-1 onderuit bij Driel, de nummer laatst op de ranglijst. De formatie van trainer Barry Heijse verkeert daardoor in acuut degradatiegevaar.
Jonge Kracht staat nu elfde (een nacompetitieplek tegen degradatie) met 19 punten uit 21 wedstrijden. Blauw Wit (18 uit 21), Millingen (17 uit 21) en Driel (14 uit 20) staan daar nog onder. Beuningse Boys staat met 21 uit 20 op een ‘veilige’ tiende plaats.

Met 23 uit 21 is ook Eldenia nog niet veilig. De ploeg van trainer Erwin Koen verloor maandag op eigen veld met 2-5 van het sterke Hatert. Via een benutte strafschop van Ralf van Bussel kwam Eldenia nog wel op 1-0, maar daarna gaven de gasten gas. Bij rust was de wedstrijd al beslist: 1-4.
De laatste twee treffers vielen in de slotfase van het duel, beide uit een strafschop. Na de 1-5 bepaalde de 18-jarige invaller Louan Aarts uit een strafschop de eindstand op 2-5.
Eldenia kan komende zondag goede zaken doen in de strijd tegen degradatie. Dan komt het lager geklasseerde Blauw Wit naar Elden.

Klik hier voor de uitslagen tijdens het paasweekeinde.