VDZ naar laatste vier in Arnhem Cup

10 mei 2019 | Van onze AS-redactie

VDZ heeft zich dinsdagavond als laatste ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Arnhemse derdeklasser ontdeed zich op het terrein van Eendracht van vierdeklasser Jonge Kracht: 3-0. VDZ speelt op dinsdag 21 mei in de halve finale tegen Eldenia. Op dinsdag 14 mei strijden RKHVV en SML om een plek in de finale (zondag 2 juni) van het 50e toernooi om de Arnhem Cup.

VDZ was dinsdagavond niet beter dan Jonge Kracht, maar wel efficiënter. De Huissenaren verschenen drie keer voor voor VDZ-doelman Kwint Ceelen, maar dat leverde geen treffers op. Tim Oude Nijhuis van Jonge Kracht scoorde wel, maar dat deed voor de pauze in eigen doel. Na de hervatting verdubbelde invaller Julian Hell de score (2-0), waarna Bas Mulder de 3-0 eindstand op het scorebord liet zetten.
Pim Willemsen, assistent-trainer van VDZ, nam de coaching van de Arnhemse ploeg voor zijn rekening. Hij verving de afwezige hoofdtrainer Habib al Mohsinawi.

VDZ mag het in de halve finale nu opnemen tegen Eldenia. Dat duel stond eerder gepland op donderdag 16 mei, maar de organisatie heeft de wedstrijd verschoven naar dinsdag 21 mei. VDZ en Eldenia, die beide nog belangen hebben in de slotfase van de competitie, hebben na hun onderlinge wedstrijd vijf dagen rust voor hun laatste wedstrijd. Op de slotdag van de competitie (26 mei) speelt Eldenia in 3D thuis tegen Dio ’30, VDZ gaat in 3D op bezoek bij VVO.

Voor de halve finales van het jubileumtoernooi van de Arnhem Cup hebben zich drie Arnhemse derdeklassers geplaatst. RKHVV is vierde halve finalist. De Huissense ploeg, gedegradeerd uit de hoofdklasse, is de favoriet voor de eindzege.
Van de halve finalisten is VDZ het meest succesrijk geweest in de historie van de Arnhem Cup. De huidige derdeklasser won de beker vijf keer. RKHVV en SML wonnen het toerrnooi beide tweemaal. Eldenia pakte de Arnhem Cup nog nooit en stond zelfs nooit in de finale.
Arnhemse Boys is recordhouder en was negen keer toernooiwinnaar.

ARNHEM CUP
Kwartfinales
Uitslagen
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Donderdag 2 mei: Eldenia – Arnhemia 6-2
Dinsdag 7 mei: RKHVV – SC Rheden 7-2
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht 3-0
Halve finales
Dinsdag 14 mei: SML – RKHVV (20.00 uur
Dinsdag 21 mei: Eldenia – VDZ (20.00 uur)
Finale
Zondag 2 juni (19.30 uur)

* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.