VDZ met moeite langs Fc Kunde

18 mei 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft zich ten koste van NSVV Fc Kunde geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie om een plek in de derde klasse. Na de 1-1 van zondag in de heenwedstrijd won de ploeg van trainer Willie Melchers het thuisduel woensdag uiterst moeizaam met 2-0.

VDZ moet het in de tweede ronde opnemen tegen Blauw Wit, de nummer 10 van de derde klasse D. De Arnhemse ploeg speelt zondag eerst uit, een week later volgt de return.
VDZ zal tegen derdeklasser Blauw Wit wat beter voor de dag moeten komen dan woensdagavond tegen NSVV Fc Kunde om kans te maken op een finaleplaats. Doelman Tom Witjes (foto) van VDZ kreeg 3 keer hulp van de paal.
“In de eerste helft wisten we helemaal niet hoe we moesten staan”, vertelde Witjes na afloop. “We liepen allemaal door elkaar en moesten steeds achter de tegenstander aan. Het had bij rust maar zo 2-0 voor Fc Kunde kunnen staan.”
Ook in de tweede helft had VDZ, zonder de geblesseerde Frank Westen maar met Tim Awater in de ploeg, nog weinig vat op de Nijmeegse formatie. De gasten lieten voortreffelijk positiespel zien. Toch was het VDZ dat in de 50ste minuut de score opende via Max Wegenaar: 1-0.
De thuisclub verdedigde de voorsprong daarna met man en macht en was via enkele uitvallen nog gevaarlijk. Martijn van Gessel had 10 minuten voor tijd op aangeven van Tom Rudolphie de bevrijdende 2-0 op zijn schoen, maar schoot in vrije positie tegen de keeper op.
In blessuretijd ontliep Tom Rudolphie na een passje van Niels Emeis de buitenspelval, won het duel van de Nijmeegse keeper, en schoot de bal in het lege doel: 2-0.
De zege was niet in overeenstemming met het vertoonde spel, maar het resultaat telde. “Toch zullen we het in de volgende wedstrijd anders moeten doen. Tactisch slimmer ook”, zei doelman Witjes. “Je zag toch ook dat we Frank Westen misten. Een rustpunt op het middenveld. Aan de andere kant mogen we ook niet afhankelijk zijn van één speler.”

Nacompetitie om 1 plaats in de derde klasse
Eerste ronde
15 mei: NSVV Fc Kunde – VDZ                      1-1   (1)
18 meI: VDZ – NSVV Fc Kunde                      2-0   (1)

15 mei: SCP – VVO                                         1-3    (2)
18 mei: VVO – SCP                                         3-1    (2)

15 mei: Eldenia – SJN                          regl.   3-0    (3)
18 mei: SJN – Eldenia                          regl.   0-3    (3)     

Tweede ronde
22 mei: Blauw Wit – VDZ                                           (4) 
29 mei: VDZ – Blauw Wit                                           (4)

22 mei: VVO – Eldenia                                              (5)
29 mei: Eldenia – VVO                                              (5)

Finale
5 juni: winnaar 4 – winnaar 5