VDZ kwartfinalist in bekertoernooi

20 februari 2012 | Van onze AS-redactie

De vrouwen van VDZ hebben zich zondag geplaatst voor de kwartfinale van de beker in de A-categorie. De Arnhemse ploeg won in Nootdorp na strafschoppen van RKDEO. Na 90 minuten was de stand 1-1.

Het betere spel kwam van de kant van de Arnhemse ploeg. In de 17e minuut scoorde Kiki Swanenburg op aangeven van Mirjam Cok de verdiende 0-1.
In de 25e minuut werd Goretti Arends vrijgespeeld, maar de speelster van VDZ slaagde er niet in de keeper van RKDEO te passeren.
Na de hervatting kreeg VDZ in het eerste kwartier opnieuw kansen om de wedstrijd te beslissen. De gasten maakten echter niet altijd de juiste keuze. Het gebrek aan scherpte brak de ploeg daarna op. Vanaf de 60e minuut had de thuisclub het initiatief en zette druk op de Arnhemse verdediging.
Die defensie hield stand tot de 82e minuut. Na de verdiende gelijkmaker hield VDZ in de slotfase de verdediging gesloten.
Strafschoppen moesten net als in de vorige ronde tegen Bavel de beslissing brengen. Keeper Woutske Hartholt stopte in de penaltyreeks opnieuw een strafschop, waardoor VDZ zich plaatste bij de laatste 8.
In de kwartfinale speelt VDZ een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel Stedeco – MSC.