VDZ klimt naar de vierde plaats

30 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft zijn tweede opeenvolgende zege behaald. De ploeg van het trainersduo Willie Melchers/Vincent Courbois won met 2-1 bij Vorden, dat tot zondag samen aan kop ging met SML.

VDZ klimt langzaam maar zeker omhoog op de ranglijst in de derde klasse C. De Arnhemse ploeg heeft na de tweede zege op rij nu 8 punten uit 5 duels en staat daarmee op een gedeelde vierde plaats. WVV’34 en SML delen de kopositie met 10 punten, Vorden is met 9 punten derde.
De bezoekers namen in Vorden voor rust de leiding door een prachtige treffer van Martijn van Gessel. Hij kopte raak na een afgemeten voorzet van Pieter Middeldorp.
Na de pauze kwam VDZ niet geconcentreerd uit de kleedkamer. Binnen een minuut lag de bal achter doelman Tom Witjes in het doel. Na een verre inworp werd de bal doorgekopt, een vrijstaande aanvaller van Vorden schoot raak: 1-1. In de 60e minuut kwam VDZ opnieuw op voorsprong. Na een corner van Joris Schemkes miste iedereen de bal, die via de paal voor de voeten viel van Pieter Middeldorp. Hij wist wel raak met dit buitenkansje: 1-2.
VDZ kwam daarna onder zware druk te staan, maar kreeg zelf mogelijkheden in de counter. Beide ploegen konden de kansen echter niet benutten. “Een zwaarbevochten zege, maar we zijn er heel blij mee”, zei elftalleider Michiel Molenaar.

Derde klasse C
Vorden – VDZ                1-2
WVV – Brummen           4-0
VIOD – SML                     2-2
FC Trias – Neede           1-1
Eibergen – Ruurlo         1-1
Doetinchem – Pax         2-2