VDZ klimt na zege naar derde plek

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft zondag in de derde klasse C een belangrijke zege behaald. De Arnhemse ploeg klom door een knappe 4-1 winst bij Neede naar de tweede plaats op de ranglijst. Bij rust leidde VDZ al met 0-2.

Een collectief sterk VDZ speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. De Arnhemse ploeg kwam in de 29e minuut op 0-1 door een kopbal van Tjalle Bomers na een voorzet van Kars Deutekom, één van de uitblinkers bij VDZ. Kort daarvoor had doelman Tom Witjes de gasten met een prima redding behoed voor een achterstand.
Kort voor rust leek Frank Westen (foto) op weg naar 0-2, maar de doorgebroken aanvaller werd net buiten het strafschopgebied onderuitgehaald. Heel verrassend bleef een rode kaart voor de verdediger van Neede achterwege, maar de wraak van Westen was zoet. Hij schoot de bal uit de toegekende vrije trap achter de Needese doelman: 0-2.
Meteen na rust moest diezelfde Westen met een enkelblessure van het veld. Hij kwam verkeerd terecht na een duel. VDZ had het daarna even moeilijk en in de 56e minuut had doelman Tom Witjes van VDZ geen antwoord op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-2.
Neede drong aan, maar in de 61e minuut sloeg VDZ na een knap uitgevoerde counter toe. Pieter Middeldorp bediende Kars Deutekom en dat betekende 1-3. Tien minuten voor tijd scoorde VDZ ook nog een vierde treffer, toen Joris Schemkes Pieter Middeldorp alleen voor de keeper zette. Die kans was aan Middeldorp wel besteed: 1-4.
Bij VDZ maakte de 18-jarige Chimo Hoogveld een prima debuut als linker vleugelverdediger.

In 3C verloor WVV’34 met 3-2 bij VIOD. WVV’34 eindigde daardoor gelijk met SML in de strijd om de eerste periodetitel.  Beide ploegen hebben 16 punten uit 8 duels en beide een doelsaldo van plus10. SML won zondag thuis met 4-2 van FC Trias.
VDZ (14 uit 8), Neede (14 uit 9) en VIOD en Eibergen (beide 13 uit 8) zijn de achtervolgers van WVV’34 en SML.

Derde klasse C
Neede – VDZ                  1-4
Brummen – Eibergen      3-4
Ruurlo – Doetinchem      1-1
VIOD – WVV ’34              3-2
Pax – Vorden                  0-0
SML – FC Trias                4-2