VDZ kegelt AVW ’66 na strafschoppen uit Arnhem Cup

12 april 2017 | Van onze AS-redactie

VDZ heeft zich ten koste van AVW ’66 geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. Na een 1-1 eindstand pakte VDZ-doelman Jelmer van Witteloostuijn in de noodzakelijke strafschoppenserie de pingel van Guido Temmink. VDZ treft in de kwartfinale op dinsdag 25 april de winnaar van de wedstrijd OVC ’85 – SC Veluwezoom. Dat duel uit de tweede ronde wordt donderdag 13 april gespeeld.

Trainer Habib Al Mohsinawi van VDZ had zijn ploeg met een vijfmans defensie het veld ingestuurd. Die afwachtende houding leidde tot heel veel balbezit voor AVW ’66, maar niet tot hele grote kansen voor de bezoekers. Stijn van der Weerd opende na een slippertje in de Westervoortse defensie na 25 minuten de score voor VDZ: 1-0. Tien minuten later maakte Mark Schulte na een goede combinatie gelijk: 1-1.
Vlak voor rust werd nog een treffer van VDZ afgekeurd. Achmed Lak zag zijn schot gekeerd worden door AVW-doelman Joep Smulders, maar de geheel vrijstaande Stijn van der Weerd had, voordat hij inschoot, de terugspringende bal met de hand beroerd.
Na de pauze verstuurde A-junior Niek Meijer een prachtige pass op Achmed Lak, maar de aanvaller van VDZ werd al dan niet terecht afgevlagd wegens buitenspel. Dat overkwam ook Martijn Derksen. De spits van AVW ’66 dacht zijn ploeg op een 1-2 voorsprong te hebben gezet, maar ook nu honoreerde de prima fluitende arbiter René van Beersum het vlagsignaal.
In de slotfase kreeg Mike Teeuw nog een bijna niet te missen kans AVW ’66 naar de kwartfinale te schieten. Op enkele meters van het doel schoot de Westervoortse middenvelder echter tegen VDZ-verdediger Daan van der Held op. Kort voor het eindsignaal ontsnapte Marijn van der Meer aan de aandacht van de defensie van AVW ’66. Vanuit moeilijke hoek schoot de invaller de bal rakelings naast. In de strafschoppenserie, waarin de beide doelverdedigers ook van elf meter aan mochten leggen én scoorden, was VDZ het gelukkigst.

RKHVV was thuis met 4-0 te sterk voor ESA. De Huissense hoofdklasser leidde bij rust al met 1-0. De doelpunten van de thuisclub werden gescoord door Kevin katendi, Jordy Geilen en Jelmer Goedhart. De laatste scoorde twee keer.
MASV leek op sportpark De Bakenhof een gemakkelijke avond te krijgen. De ploeg van trainer Jhon van Beukering stond in de uitwedstrijd tegen Arnhemia al na een kwartier op een 0-4 voorsprong door doelpunten van Caid Bais, Luuk van Rooyen  en Bas Groenewegen (2). Mo Edan deed voor Arnhemia in de eerste helft nog wel wat terug: 1-4.
Na de hervatting werd het toch nog spannend. Glen Bosua en Maikel Peters gaven met hun treffers Arnhemia weer hoop: 3-4. “We hebben daarna nog kansen op de gelijkmaker gehad”, vertelde trainer Marco Bosch van Arnhemia. “Maar we hadden pech, want er vloog nog een bal tegen de paal en tegen de lat.”

Het onderonsje tussen de zaterdag- en zondagvoetballers van De Paasberg leverde een zege op voor de zondagtak. Hannes Bloemendaal zette de zondagse vijfdeklasser na een fraaie voorzet met een mooie kopbal op 1-0. Brian Stam verdubbelde na de pauze de voorsprong (2-0), waarna de Quency Mamber namens de zaterdagse vierdeklasser de eindstand op het bord zette: 2-1.
Eendracht plaatste zich voor de kwartfinale door een 4-2 thuiszege op SC Oranje. De doelpunten van Eendracht kwamen op naam van William Bonne (2) en Sander Kok (strafschop) en een eigen doelpunt van Richard Valkenier. Bob van Zomeren en Bryan van Schooten waren succesvol voor SC Oranje.

Uitslagen Arnhem Cup
Tweede ronde
Dinsdag 11 april
De Paasberg (za) – De Paasberg (zo)  2-1
Elsweide – Angeren                                3-2 
Arnhemia – MASV                                  3-4 
Eendracht – SC Oranje                           4-2   
RKHVV – ESA                                          4-0
VDZ – AVW ’66                                        1-1    (VDZ wns)
Programma
Tweede ronde
Donderdag 13 april
20.00 uur: OVC ’85 – Veluwezoom
Dinsdag 18 april
20.30 uur: DVOV – Duno D

Programma kwartfinales (20.00 uur)
Dinsdag 25 april
OVC ’85/Veluwezoom – VDZ
Dinsdag 2 mei
DVOV/Duno – Eendracht
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide
Donderdag 11 mei
De Paasberg (z0) – MASV