VDZ – Jonge Kracht, duel in kwartfinale Arnhem Cup tussen twee oud-winnaars

9 mei 2019 | Van onze AS-redactie

VDZ en Jonge Kracht strijden donderdagavond (vanavond) op het terrein van Eendracht in de laatste kwartfinale van het het toernooi om de Arnhem Cup om een plek bij de laatste vier. De winnaar van dit duel speelt op dinsdag 21 mei in de halve finale tegen Eldenia.

VDZ heeft een rijke historie als het gaat om de Arnhem Cup. De Arnhemse club won het toernooi al vijf keer, maar de laatste maal dat de beker mee ging naar sportpark ’t Cranevelt dateert alweer van twintig jaar geleden. Mede dankzij twee goals van Rob van Rooijen was VDZ in 1999 in de finale met 4-3 te sterk voor Vitesse 1892.
In 2016 stond VDZ voor de laatste keer in de finale, maar de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi moest toen de meerder erkennen in Duno: 0-2.

Jonge Kracht was twee keer winnaar van de Arnhem Cup. In 2009 was de Huissense ploeg, toen nog eersteklasser, met 2-1 te sterk voor titelverdediger FC Presikhaaf. Perry Nesselaar en Klaas Venderbosch scoorden de doelpunten voor de Huissenaren.

Jonge Kracht is inmiddels afgezakt naar de vierde klasse, maar de Huissense ploeg van trainer Johan Scholten zijn door het behalen van de tweede periodetitel in 4D al verzekerd van een plek in de nacompetitie. Met een achterstand van 6 punten op koploper DVV zijn de titelkansen met nog drie duels voor de boeg nihil.

VDZ staat in de derde klasse C op een derde plaats en levert nog volop strijd met SC Rheden om een plek in de nacompetitie. Met een achterstand van vier punten op de twee koplopers OBW en MASV is de Arnhemse ploeg ook nog niet uitgeschakeld in de titelrace.

Nieuwe datum

De winnaar van de kwartfinale tussen VDZ en Jonge Kracht komt in de halve finale uit tegen Eldenia. Die wedstrijd in de halve eindstrijd is verschoven van donderdag 16 mei naar dinsdag 21 mei. “Zowel VDZ, Jonge Kracht als Eldenia hebben nog grote competitiebelangen en we hadden nog ruimte in het schema om die halve finale niet op donderdag, maar op dinsdag te spelen”, geeft toernooileider Ben van der Horst aan. “Nu hoeven de clubs die de halve finale spelen pas vijf dagen later weer voor de competitie in actie te komen.”

VDZ – Jonge Kracht begint vanavond (9 mei) om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Omar Khalifa.

ARNHEM CUP
Kwartfinales
Uitslagen
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Donderdag 2 mei: Eldenia – Arnhemia 6-2
Dinsdag 7 mei: RKHVV – SC Rheden 7-2
Programma
Kwartfinale
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht (20.00 uur)
Halve finales
Dinsdag 14 mei: SML – RKHVV (20.00 uur
Dinsdag 21 mei: Eldenia – VDZ/Jonge Kracht (20.00 uur)
Finale
Zondag 2 juni (19.30 uur)

* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.