VDZ houdt VIOD op een gelijkspel

2 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ is de competitie in de derde klasse C gestart met een gelijkspel. De Arnhemse ploeg speelde in Doetinchem geleijk tegen VIOD: 1-1. VDZ kwam in de slotfase op voorsprong, maar kon die ging in blessuretijd verloren.

VDZ had in de eerste helft het beste van het spel en kreeg ook de betere kansen. Doelpunten vielen er echter niet. Joris Schemkes had pech toen de bal na een schot op de paal vloog.
Na de hervatting verloor VDZ steeds meer het inititief. Het spannende duel kantelde in het voordeel van VIOD, maar de gasten kwamen in de 78e minuut niettemin op voorsprong. Na een corner kopte een speler van VIOD de bal in eigen doel: 0-1.
VDZ moest daarna steeds verder achteruit en kwam onder grote druk te staan. In de vierde minuut van de terecht toegekende blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker: 1-1. Even later ontsnapte VDZ aan een nederlaag, toen een Doetinchemse aanvaller in vrije positie recht op doelman Tom Witjes schoot.
Bij VDZ debuteerde de 18-jarige Stijn van Gent (foto) als basispeler. Zijn even oude ploeggenoot Sjors Dreuning maakte in de slotfase als invaller voor Roy Arendsen competitiedebuut in de Arnhemse hoofdmacht.
Trainer Willy Melchers had vrede met het gelijkspel. “Over fases in de wedstrijd ben ik tevreden, al hebben we na rust te weinig gevoetbald en daardoor het initiatief uit handen gegeven.” 

Uitslagen Derde klasse C
FC Trias – Ruurlo                     3-1
WVV ’34 – Vorden                    4-1
Doetinchem – FC Eibergen       3-3
VIOD – VDZ                              1-1
SML – Neede                            5-0
Pax – Brummen                        5-0