VDZ heeft offday bij Doetinchem

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ beleefde in de derde klasse C een complete offday. De Arnhemse ploeg verloor bij het laaggeklasseerde Doetinchem met 4-1. Frank Westen zorgde uit een strafschop voor de enige Arnhemse treffer.

VDZ reisde blijbaar niet met de goede instelling af naar de Achterhoek. Doetinchem had in de eerste periode slechts 1 van de 8 duels gewonnen en verloor 7 keer. In de strijd om de tweede periodetityel had Doetichem met 6 uit 2 nog de maximale score. VDZ was dus gewaarschuwd, maar ging kansloos onderuit.
Doetinchem won 80 procent van de persoonlijk duels en legde daarmee de basis voor de zege. de thuisclub scoorde ook nog eens op hele belangrijke momenten, kort voor en kort na rust; 2-0.
uit een omstreden strafschop werd het 3-0, waarna ook VDZ om onduidelijke redenen van 11 meter mocht aanlegen. Die kans was in de 65e minuut aan Frank Westen wel besteed: 3-1. nog geen 5 minuten later vervloog alle hoop op een goed resultaat voor VDZ, toen Doetinchem 4-1 scoorde.
Door de nederlaag doet VDZ (19 punten uit 11 duels) niet meer mee om de bovenste plaatsen. Voor directe degradatie hoeft VDZ ook niet te vrezen, want Erica’76 en Groessen behaalden beide dit seizoen pas 3 punten.

Uitslagen Derde klasse C
Doetinchem – VDZ            4-1
RKZVC – Erica’76               5-1
VIOD – Neede                     2-0
DVC’26 – FC Trias             2-0
Pax – Groessen                  3-1
WVC – Ruurlo                     2-0