VDZ heeft geen moeite met SDOO

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

VDZ bereidt zich in alle rust voor op de nacompetitie. De Arnhemmers hadden zondag in 4F geen enkele moeite met SDOO. In Heteren won de formatie van trainer Willy Melchers met 3-1.

Martijn van Gessel opende uit een strafschop al in de 2e minuut de score voor de gasten, nadat Frank Westen binnen de beruchte lijnen was vastgehouden. Kars Deutekom bepaalde de ruststand op 0-2, toen de bal uit zijn vrije trap door niemand werd aangeraakt en in het Heterense doel belandde.
“Na rust werd het spel van SDOO nog minder en wij gingen daarin mee”, zei VDZ-speler Jeroen Westen. “Het warme weer en Koninginnedag zullen daarbij wel een rol hebben gespeeld.”
De 0-3 van Martijn van Gessel was nog wel het gevolg van een uitstekende aanval. Een kwartier voor tijd mocht SDOO nog wat terug doen, maar spannend werd het niet meer: 1-3.
VDZ, al geplaatst voor de nacomptitie, kan op de laatste speeldag nog een belangrijke rol spelen in de strijd om de laatste nacompetitieplaats. DVOL en VVO strijden om die plek en staan nu gelijk. VDZ krijgt DVOL op bezoek. “DVOL is voor ons een goede graadmeter hoe we ervoor staan. Die wedstrijd geven wij echt niet weg. Zo zitten wij niet in elkaar. Iedereen wil met een goed gevoel de nacompetitie ingaan. Dat doe je niet als je daarvoor met 5-0 hebt verloren”, aldus Westen.