VDZ heeft aan één goal voldoende

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft in de derde klasse C door een 1-0 zege op FC Trias uitzicht gehouden op een plek in de nacompetitie. De enige Arnhemse treffer kwam van de voet van Tim Awater op aangeven van invaller Niels Emeis.

Het duel VDZ – FC Trias kende weinig hoogtepunten. De dienstdoende arbiter kon de afstanden maar moeizaam en daarmaa hadden de beide clubgrensrechters vrij spel. Die maakten daar ook gretig gebruik van en door de vele onterechte vlagsignalen lag het spel vaak stil.
In de eerste helft gebeurde er ook niets noemenswaardig. Na de pauze scoorde een verdediger van FC Trias na een actie van invaller Niels Emies bijna in eigen doel. Uit de corner kopte Tjalle Bomers vervolgens net naast voor VDZ.
In de 56e minuut kwam de thuisploeg toch op voorsprong. De voorbereidende actie was van Niels Emeis, Tim Awater stond op de goede plek om van dichtbij binnen te tikken: 1-0.
In slotfase schoot Pieter Middeldorp voor VDZ nog net naast en behoedde doelman Tom Witjes zijn ploeg met een fraaie redding nog voor de gelijkmaker.
 

Uitslagen Derde klasse C
VDZ – FC Trias           1-0
Groessen – WVC         0-6
RKZVC – VIOD            2-4
Neede – Ruurlo          3-2
Erica’76 – DVC’26       0-3
Pax – Doetinchem      2-1