VDZ geeft ‘zekere’ zege weg

17 november 2013 | Van onze AS-redactie

Treffers van Julian Markus en twee keer Tony Beyai (foto) waren niet voldoende om VDZ zondag in 3D aan de tweede zege van het seizoen te helpen. In de slotfase maakte Beuningse Boys een 3-1 achterstand nog goed: 3-3.

 
VDZ schoot met het gelijkspel niet zo heel veel op, maar het vertoonde spel bood veel perspectief voor de toekomst. Toch heerste er teleurstelling, want een kwartier voor tijd leidde de thuisploeg nog met 3-1.
De eerste helft deed gruwelijk pijn aan de ogen. De bal vloog bijna voortdurend door het luchtruim boven sportpark ‘t Cranevelt en goede combinaties waren op de vingers van een hand te tellen. Het bezoekende Beuningse Boys, vierde op de ranglijst, maakte die positie dus ook niet waar. Toch kwamen de gasten op slag van rust op voorsprong. Doelman Tom Witjes van VDZ was kansloos toen de bal na een van richting veranderd schot in de bovenhoek verdween.

Wat VDZ in de eerste helft verzuimde, deed het na rust wel. De bal bleef dicht bij de grond en plotseling combineerde VDZ naar hartelust. De gelijkmaker stond al snel op het bord. Via Pieter Middeldorp belandde de bal bij Tony Beyai. De 17-jarige A-junior behield het overzicht en zag de voor het doel opgedoken Julian Markus niet over het hoofd: 1-1.
Beyai ging daarna helemaal los en na een prachtige één-twee combinatie met Martijn van Gessel liet de jongeling de doelman van Beuningse Boys met een harde schuiver kansloos: 2-1.

Het na rust prima spelende VDZ leek in geen enkel opzicht meer op een degradatiekandidaat. De druk op het doel van de gasten uit Beuningen bleef. Een schot van Pieter Middeldorp viel via een verdediger voor de voeten van Beyai, die zijn tweede treffer liet aantekenen: 3-1.
VDZ liet zich na die ‘veilige’ voorsprong wat terugdringen. Toen de krachten afnamen en niet iedereen bij VDZ de afstanden meer kon belopen, bracht Beuningse Boys een kwartier voor tijd na een ongelukkig moment in de Arnhemse defensie de achterstand terug: 3-2.

In een bloedstollende slotfase had de na rust sterk spelende Martijn van Gessel op aangeven van Beyai de beslissing op zijn schoen, maar hij vond de Beuningse doelman op zijn weg. Kort daarop was het gelijk. Witjes was kansloos op een formidabele uithaal van een Beuningse aanvaller: 3-3.
Ook daarna was de strijd nog niet gestreden. Paul Rutgers was dicht bij de winnende treffer voor de thuisclub, maar hij schoot op de paal. Tom Witjes moest daarna nog een keer handelend optreden bij een Beuningse inzet.

Gezien het vertoonde spel in de tweede helft hoeft VDZ niet te wanhopen. Op 1 december treft de ploeg van de vertrekkende trainer Willy Melchers in Wageningen ONA ’53, dat slechts twee plaatsen hoger staat. In dat duel ontbreekt Martijn van Gessel. Hij liep tegen een gele kaart op en is dan geschorst. Arbiter Van Beersum uit Arnhem leidde uitstekend.

In 3D kwamen Eldenia en Spero op sportpark Elden niet tot scoren. SML verloor op eigen veld met 4-2 van DIO ’30 en staat met 3 punten uit 9 duels onderaan. SCP (5 uit 9), VDZ (6 uit 10), Echteld (6 uit 9) en ONA ’53 (8 uit 7) staan daar boven.

Klik hier voor uitslagen