VDZ gaat onderuit in topper bij ONA

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

VDZ heeft de topper in de vierde klasse F tegen ONA’53 verloren. In Wageningen ging de ploeg van trainer Willy Melchers met 2-0 onderuit. Bij rust leidde ONA’53 al met 1-0.

VDZ kan zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie. Na de zeperd van vorige week tegen Arnhemia (0-5) zijn de Arnhemmers na weer een nederlaag zo goed als uitgeschakeld in de strijd om de titel. Tegenstander ONA ’53 heeft de beste papieren voor het kampioenschap na de 2-0 overwinning.
Op het moeilijk bespeelbare veld waren de Wageningers in de eerste helft de iets betere ploeg. Na 20 minuten viel de eerste treffer van de middag. Marco Ruijsch kopte de bal buiten bereik van doelman Tom Witjes tegen de touwen.
Na de hervatting kon het strijdplan van trainer Willy Melchers meteen de prullenbak in na een snelle rode kaart voor Freek Salemink. Na een harde overtreding reageerde hij met een duw. De tegenstander liet zich ietwat makkelijk vallen, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en stuurde Salemink naar de kleedkamer.
Ondanks het numerieke overwicht kon ONA ’53 de wedstrijd niet beslissen. De Arnhemmers kregen met een man minder zelfs twee kleine kansjes op de gelijkmaker. Tim Awater schoot vanaf twintig meter recht op de doelman en een omhaal van Martijn van Gessel werd van de lijn gehaald. De Wageningse linksback Glenn Nijhuis besliste de wedstrijd uiteindelijk in de 84e minuut na een solo door de defensie van VDZ.
Middenvelder Frank Westen van VDZ baalde na afloop van de topper flink. “Ik had wel het idee dat er meer inzat. Er werd ons een zuivere treffer onthouden .”
Westen doelde hiermee op de gelijkmaker van Niels Emeis die wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. “De titel gaan wij niet meer pakken. Wij moeten vlammen in de nacompetitie.”

Uitslagen vierde klasse F
Elistha – HAVO                    3-1
SDOO – VVO                        0-1
Eldenia – AZ 2000              9-0
Arnhemia – DVOL              0-3
ONA ’53 – VDZ                    2-0
SC Oranje – Driel                0-5