VDZ favoriet in derby met VVO, bezorgt ESA concurrent Dieren eerste nederlaag?

13 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de vierde speelronde afgewerkt. Passeert ESA in 3A van het zaterdagvoetbal Dieren op de ranglijst door de directe concurrent de eerste nederlaag toe te brengen. Maakt VDZ, favoriet voor de titel in 3C van het zondagvoetbal, die status waar in de thuiswedstrijd tegen VVO, dat pas een schamel punt bemachtigde? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
Dieren – ESA  (15.00 uur)
Dieren (7 punten uit 3 duels) en ESA (6 uit 3) behoren tot de favorieten voor de titel. Beide ploegen is er dus alles aan gelegen drie punten over te houden aan de onderlinge confrontatie om 9in verliespunten) niet verder achterop te raken bij koploper Be Quick Zutphen, dat met 9 uit 3 aan kop gaat, maar zaterdag in deze klasse met 13 ploegen niet in actie hoeft te komen.
ESA, dat in de tweede wedstrijd met 2-1 bij Be Quick Zutphen verloor, staat dus opnieuw voor een lastige uitwedstrijd bij een concurrent. Tegen OVC ’85 liet de Arnhemse ploeg van trainer Peter Gerritsen (foto) vorige week bij vlagen prima voetbal zien. De 4-1 zege heeft ongetwijfeld gezorgd voor veel vertrouwen. Dieren, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, is echter andere koek dan OVC ’85. Bij de formatie van de nieuwe trainer Wim Kamphuis is het voetballende gedeelte ook prima in orde. een favoriet is daarom niet aan te wijzen.
Prognose: 2-2.

OVC ’85 – AZ 2000 (15.00 uur)
Na de 7-0 thuisnederlaag in de eerste wedstrijd tegen Dieren heeft AZ 2000 zich hersteld met een gelijkspel bij Excelsior Zetten (2-2) en vorige week zaterdag met een 4-1 thuiszege op Zelos. De ploeg van trainer Patrick Baltus (foto) kan zaterdagmiddag in Oosterbeek laten zien of het dit seizoen tot de (sub)top in 3A gaat behoren.

OVC ’85 zal na de prima start met twee zeges revanche willen nemen voor de 4-1 nederlaag bij ESA. In dat duel werd de ploeg van trainer Marco Bosch vooral in de eerste 25 minuten op alle fronten afgetroefd door een ontketend ESA. Bosch kennende zal dat niet een tweede keer gebeuren.
Prognose: 2-2. 

 

Zondagvoetbal
Derde klasse C
VDZ – VVO (14.00 uur)
VDZ beschikt over de beste voetballers in deze klasse, maar de Arnhemse formatie liet door twee gelijke spelen bij Doetinchem (2-2) en FC Trias (2-2) al vier kostbare punten liggen. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi (foto) blijft desondanks de favoriet voor de titel, met MASV en OBW als grootste concurrenten en Grol als gevaarlijke outsider.
Puntenverlies in de streekderby tegen VVO zal dan ook als een nederlaag worden ervaren, maar zo ver zal VDZ het niet willen laten komen. VVO, dat afgelopen zondag het eerste punt pakte in de thuiswedstrijd tegen Pax (2-2), treft VDZ daarom op een ongunstig moment. Zorgen hoeft de nieuwe VVO-trainer Martijn van de Hel zich echter niet te maken. De Velpse ploeg beschikt over voldoende kwaliteit om weg te blijven bij de onderste ploegen en kan achter de genoemde eerste vier clubs meedoen om de vijfde plaats. Daar zal ook een eventuele nederlaag niets aan veranderen. 
In het duel VDZ – VVO zal het surplus aan kwaliteit bij VDZ de doorslag geven.
Prognose: 3-1.

Bekijk onder de beelden van FC Trias – VDZ (2-2) van afgelopen zondag.

 

Gendringen – SML (14.00 uur)
Gendringen (0 uit 3) en SML (0 uit 2) zijn de enige twee ploegen in 3C die nog wachten op het eerste punt. Op basis van een verschil in kwaliteit tussen de Achterhoekse en de Arnhemse ploeg zal Gendringen ook na zondag nog puntloos zijn. Een probleem bij SML is wel het scorend vermogen. Dat kwam ook weer tot uiting in de verloren wedstrijden bij Ruurlo (2-1) en thuis tegen titelkandidaat MASV (0-2). Het benutten van de kansen blijft voor de goed voetballende ploeg van trainer Roberto Straal een probleem. Een overwinning bij Gendringen zou SML wel eens over een dood punt kunnen helpen.
Prognose: 0-1.

Vierde klasse D
Arnhemia – Jonge Kracht (14.00 uur)
Arnhemia begroette afgelopen zondag de eerste driepunter door een 2-1 zege bij GSV ’38. Dat was na twee forse nederlagen bij Eendracht (6-4) en thuis tegen ONA ’53 (3-7) ook hard nodig. Hoeveel waarde aan de winst in Giesbeek moet worden gehecht, zal blijken in de confrontatie met titelkandidaat Jonge Kracht.
Voor Arnhemia geldt dit seizoen overleven in de vierde klasse en dat moet op basis van de aanwezige kwaliteit kunnen lukken voor de ploeg van trainer Marlon Keizer. Eén of meer punten pakken tegen Jonge Kracht, dat met DVV zal strijden om de titel, is daarvoor niet noodzakelijk. Jonge Kracht won al twee keer en speelde gelijk tegen DVV (2-2), waardoor Groessen (9 uit 3) zich nog even koploper mag noemen.
Jonge Kracht is de favoriet, maar misschien pakt Arnhemia op basis van thuisvoordeel en instelling wel een punt!
Prognose: 3-3

Klik hier voor het voetbalprogramma.