VDZ en ESA plaatsen zich voor kwartfinale Arnhem Cup

19 april 2016 | Van onze AS-redactie

VDZ en ESA hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. VDZ was thuis veel te sterk voor het twee klassen lager spelende Arnhemia (6-1), ESA had in de uitwedstrijd op het Rozendaalse sportpark de Pinkenberg geen moeite met de zondagvoetballers van Veluwezoom en won met 3-0.

Arnhemia, zonder de afwezige spelmaker Maikel Peters, was kansloos tegen VDZ. Nadat Martijn van Gessel met een kopbal de score na een prima pass van Paulo Lemos had geopend (1-0), liep de thuisclub uit naar een 4-0 ruststand. Stan van der Meulen, eerstejaars senior, was de laatste drie treffers betrokken. Max Burgers zorgde in de rebound voor 2-0, nadat de doelman van Arnhemia een kopbal van Van der Meulen maar half kon keren. Op aangeven van Daan van de Held scoorde Van der Meulen daarna 3-0 en bepaalde hij met zijn tweede treffer de ruststand op 4-0.
Met Tony Soli als vervanger voor aanvoerder Kars Deutekom werd het tempo na de pauze verder opgevoerd. Soli deed meteen van zich spreken door vier tegenstanders op rij te passeren, maar het gemakkelijkste mislukte: hij schoot naast. Even later was het toch raak. Met een verwoestende uithaal liet Soli het net schroeien.
VDZ liet daarna kans op kans liggen en Arnhemia mocht via Carlo Bastiaans nog de eretreffer scoren toen arbiter Eric Huisman de bal na een overtreding op de stip legde: 5-1. Stan van der Meulen voltooide zijn hattrick en bepaalde de eindstand op 6-1 door een prachtige voorzet van Max Burgers knap af te ronden: 6-1.

Behalve VDZ plaatste ook ESA zich voor de kwartfinale. De Arnhemse zaterdagderdeklasser bleek veel te sterk voor de zondagse vierdeklasser SC Veluwezoom en won met 3-0. ESA speelt op dinsdag 10 mei in de kwartfinale tegen SML. Twee dagen later staat de tweede kwartfinale tussen de zaterdagse tweedeklasser AVW ’66 en VDZ op het programma. Alle wedstrijden vanaf de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup worden gespeeld op het terrein van Eendracht.

Tweede ronde
Dinsdag 19 april
Veluwezoom (zo) – ESA              0-3
VDZ – Arnhemia                           6-1
Programma
Dinsdag 3 mei

20.00 uur: Babberich – Veluwezoom (za)

Kwartfinales
Dinsdag 10 mei
20.00 uur: SML – ESA
Donderdag 12 mei
20.00 uur: AVW ’66 – VDZ
Dinsdag 17 mei
20.00 uur: Babberich/Veluwezoom (za) – Arnhemse Boys
Donderdag 19 mei
20.00 uur: Duno – Rheden