Districtsbeker: De Bataven na strafschoppen langs VDZ; monsterscores MASV en RKHVV

18 oktober 2023 | Van onze AS-redactie

VDZ ligt uit het toernooi om de KNVB districtsbeker oost. De ploeg van trainer Wilco Klop verliet dinsdagavond sportpark Walburgen in Gendt echter met opgeheven hoofd. In de eerste knock-out ronde was eersteklasser De Bataven na een 0-0 eindstand pas in de noodzakelijke strafschoppenserie koelbloediger dan de Arnhemse derdeklasser.

Doelman Kwint Ceelen van VDZ hield in de reguliere speeltijd zijn zijn doel schoon, maar kon de eerste vier penalty ’s van De Bataven niet keren. Omdat de Arnhemse goalie vanaf elf meter zelf miste, net als zijn ploeggenoot Thom van Middelaar, was het duel na vier benutte strafschoppen van De Bataven beslist. Voor VDZ schoten Stef te Veluwe, Pablo Boesveld en Cedric Schols wel raak.
VDZ beëindigde het bekerduel met tien man. Ryan Smit kreeg na de hervatting de rode kaart.
In de reguliere speeltijd kregen beide ploegen voor rust kansen, na de pauze voorde De Bataven de druk op. Lat en paal stonden een Gendtse treffer in de weg.

Doelpuntenfestijn bij MASV en RKHVV

Derdeklasser Beekbergen was donderdagavond kansloos tegen MASV. De Arnhemse vierde divisionist was op eigen veld oppermachtig en scoorde een dozijn treffers, eerlijk verdeeld over beide helften: 12-0.
Coach Tim Cornelisse zag het ene na het andere mooie doelpunt. Fedor Venema (2), Justin Paal (2), Dylan de Bruin (2), Donovan van Hesse (2), Tijn Gerritsen, Juri Joosten, Youri Roseboom en Yancey Baars scoorden voor MASV.

RKHVV kende donderdagavond op sportpark De Blauwenburcht in Huissen geen problemen met vierdeklasser CCW ’16: 8-0. Jamarro Diks bepaalde met twee doelpunten de ruststand op 2-0, na de pauze voerde de ploeg van trainer Frans Koenen de score verder op. Nick Stienstra (2), Michael van Swaaij, Stijn van Elferen, Mike Pröpper en Kevin Sissing zorgden voor nog zes doelpunten.

Eldenia hield donderdagavond in Malden een helft knap stand tegen vierde divisionist Juliana ’31. Met dank aan doelman Jeffrey Rutten die in de eerste helft een strafschop stopte. Na rust drukte de thuisploeg het krachtsverschil uit in twee treffers (2-0), maar de ploeg van coach René Knuiman kon met een goed terugkeren naar Elden.
KNVB DISTRICTSBEKER OOST
EERSTE KNOCK-OUTRONDE
UITSLAGEN

Dinsdag 17 oktober
De Bataven – VDZ 0-0 (De Bataven wint na strafschoppen)
DVOL – Kolping -Dynamo 2-0
SKV – Brummen 0-2
Donderdag 19 oktober
Spero – JVC Cuijk 2-3
Robur et Velocitas – WAVV 4-0
Juliana ’31 – Eldenia 2-0
DVV – Batavia 3-1
MASV – Beekbergen 12-0
RKHVV – CCW ’16 8-0
PROGRAMMA
Zaterdag 21 oktober
DFS – Achilles ’29 1-0
Germania – Terschuurse Boys 2-0
ONA ’53 – SDV Barneveld 0-7
GSV ’38 – Harskamp afgelast
Union – AGOVV 1-1 (Union wns)
csv Apeldoorn – OBW 5-1
Bemmel – Lunteren 0-2
DTS ’35 Ede – NEC 6-0
Duno D – Quick 1888 1-2
SCW ’23 – SCE 1-3
Leones – De Paasberg 5-0
Zondag 22 oktober
Eendracht ’30 – Juliana ’31 (za) 2-2 (Juliana ’31 wns)
Orderbos – Groessen afgelast
Voorwaarts Twello – Jonge Kracht 4-5
WSV – Orion 0-1
DDV ’23 – Rood Wit 4-1