VDZ bekert verder, Eldenia op schot

27 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De dames van VDZ hebben zaterdag de volgende ronde van de bekerstrijd bereikt. De Arnhemse ploeg won thuis met 3-1 van tweedeklasser Zevenhoven. Voor de competitie won Eldenia in de derde klasse F met 8-0 van Odysseus.

BEKERVOETBAL
VDZ – Zevenhoven 3-1 (1-0).

In de eerste helft maakte Zevenhoven het spel, maar de gasten kwam niet tot uitgespeelde kansen. Vlak voor rust kwam VDZ op voorsprong. Sophie Wissenburg toonde haar koelbloedigheid voor het vijandelijke doel: 1-0.
Na rust bracht VDZ-trainer Han Toussaint enkele wijzigingen aan. De thuisclub begon daarna beter te draaien en Zevenhhoven kwam in het spel niet meer voor. In de 51e minuut liet Kiki Swanenburg de keepster van de gasten kansloos: 2-0. VDZ verzuimde de score op te voeren en toen de gasten een kwartier voor tijd de achterstand tot 2-1 terugbrachten, werd het nog even spannend. Nauwelijks 5 minuten later zorgde Irene Smeitink met een kopbal echter voor de beslissing: 3-1.

DERDE KLASSE F
Eldenia – Odysseus 8-0 (3-0).

De voetbalsters van Eldenia hebben ook hun negende competitieduel in winst omgezet. Het Utrechtse Odysseus, dat 9 damesteams telt, werd met 8-0 verslagen.
Eldenia begon wat stroef. De bal ging weliswaar goed rond, voor de goal was de thuisclub niet scherp genoeg. De ruststand was 3-0 door doelpunten van Vieve Wenting (2) en Femke Awater.
Na de hervatting liep Eldenia verder uit. Vieve Wenting, Kyra Maetzdorff, Anoek Allon, Ayse Alkan en Kim de Vries scoorden nog voor Eldenia, dat met 27 punten uit 9 duels de ongenaakbare koploper is.