VDZ achterhaalt koploper SML

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

VDZ heeft SML in de derde klasse C achterhaald. VDZ won met 1-0 bij Pax, SML speelde thuis gelijk tegen Eibergen (0-0). VDZ en SML gaan met 20 punten aan kop en treffen elkaar zondag op sport ’t Cranevelt.

VDZ was zondag in het Gelderse Hengelo in de eerste helft oppermachtig. De Arnhemse ploeg was vooral gevaarlijk bij spelhervattingen. Na een kwartier kopte Martijn van Gessel na een corner van Kars Deutekom de bal tegen de lat. in de 33e minuut was het toch raak. Deutekom vond uit een corner het hoofd van Tjalle Bomers, die fraai inkopte: 0-1. Vlak voor rust was VDZ dicht bij een tweede treffer, maar Roy Arendsen kopte de bal uit een vrije trap van Deutekom tegen de lat.
In de tweede helft kreeg VDZ meer tegenstand. Pax zette aan en ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. De gasten stonden onder zware druk en doelman Tom Witjes van VDZ voorkwam met enkele prima reddingen een Hengelose treffer. In de spannende slotfase trok de arbiter negen minuten bij, maar VDZ nam uiteindelijk de zwaar bevochten drie punten mee terug naar Arnhem.

Uitslagen Derde klasse C
WVV ’34 – Ruurlo                1-0
VIOD – Vorden                    1-0
Pax – VDZ                           0-1
SML – Eibergen                   0-0
Doetinchem – FC Trias        1-1

Stand aan kop
1. SML                 10-20
2. VDZ                 10-20
3. WVV’34            10-19
4. VIOD                10-19
5. Eibergen          10-17