VDZ A1 wacht nog op eerste punten

11 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft ook in zijn tweede wedstrijd in de eerste klasse (26) geen punten kunnen pakken. De Arnhemse ploeg speelde bij Beuningse Boys A1 een prima wedstrijd, maar stond aan het einde met lege handen: 2-0.

EERSTE KLASSE 26
Beuningse Boys A1 – VDZ A1 2-0 (1-0).

Beuningse Boys had op de eerste speeldag met 9-1 gewonnen bij Jonge Kracht A1, dus VDZ A1 was gewaarschuwd voor de aanvalskracht van de thuisclub. Toch was de eerste kans voor Beuningse Boys, maar doelman Jelmer van de Witteloostuijn redde knap met de voet.
Na een uitstekende pass van Bram Langelaar verscheen aanvoerder Julian Markus van VDZ vrij voor het Beuningse doel, maar ook hier was de redding van de keeper prima. Nadat beide ploegen nog een kans hadden gekregen, was het na een half uur wel raak. De uitstekende spelverdeler van Beuningse Boys was na een pass eerder bij de bal dan de VDZ-doelman en schoof de bal in het lege doel: 1-0. Vlak voor rust had Stan Minderaa op aangeven van Martijn Verheij nog een prima schietkans voor VDZ, maar de bal ging naast.
Na enkele omzettingen in het elftal greep VDZ na de pauze het initiatief. Al in de tweede minuut schoot spits Boris de Kok de bal tegen de binnenkant van de paal. De bal rol vervolgens over de lijn terug in handen van de keeper. De bezoekers voelden dat er wat te halen viel in Beuningen, maar mochten zich terecht tekortgedaan voelen door arbiter Eijkhout. De Beuningse (!) scheidsrechter onthield de Arnhemse ploeg na rust twee loepzuivere penalty’s. Boris de Kock werd in het eerste geval bij een vrije schietkans op zes meter van het doel door twee verdedigers van achteren onder het gras gestopt en even later hing een verdediger aan zijn shirt om hem vervolgens onderuit te tikken.
Trainer Hans Zwartkruis (foto) van VDZ maakte zich er niet al te druk om. “Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal. Wel vreemd dat de KNVB bij dit duel een Beuningse scheidsrechter aanstelt. Maar belangrijk is, dat we heel goed gevoetbald hebben tegen een sterke tegenstander. Het gaat met deze ploeg echt wel goedkomen”, zei Zwartkruis, die de thuisclub vlak voor tijd uit een counter nog 2-0 zag scoren.

In dezelfde klasse verloor het ook nog puntloze Jonge Kracht A1 met 6-2 bij DIO’30 A1. Het combinatieteam OVC’85/Ostrabeke A1 ging thuis met 2-1 onderuit tegen Fortissimo A1.
Vier ploegen zijn nog zonder verliespunten en gaan met 6 punten aan kop: Beuningse Boys A1, DIO’30 A1, ONA’53 A1 en Bemmel A1.

Uitslagen Eerste klasse 26
Beuningse Boys A1 – VDZ A1                  2-0
DIO’30 A1 – Jonge Kracht A1                  6-2
OVC’85/Ostrabeke A1 – Fortissimo A1   1-2         
Leones/DSZ A1 – ONA’53 A1                  2-4
Hatert A1 – De Bataven A1                     3-1
Blauw Wit A1 – Bemmel A1                     2-4