VDZ A1 sterkste in topper tegen OBW

5 april 2012 | Van onze AS-redactie

A1 heeft de koppositie in de tweede klasse (11) heroverd. De ploeg van trainer Hans Zwartkruis won de topper tegen OBW A1 met 4-1. Die stand stond al bij rust op het bord. Joep Heijnen scoorde voor VDZ een hattrick.

VDZ A1 begon, niet voor het eerst dit seizoen, te slap aan de wedstrijd. Dat leidde al na 5 minuten tot een achterstand toen de Arnhemse defensie niet goed uitverdedigde. De spits van OBW schoot vervolgens, onhoudbaar voor doelman Jelmer van de Witteloostuijn, via de binnenkant van de paal raak: 0-1.
VDZ was daarna wakker en nadat de OBW-doelman eerst nog had gered bij een schot van Sjors Dreuning, op aangeven van Julian Markus, viel in de elfde minuut de gelijkmaker. Na een solo van Najib Muslem belandde de bal voor de voeten van Simon Rutten, die met een ‘puntertje’ scoorde: 1-1.
Binnen het kwartier nam VDZ A1 ook de leiding. Joep Heijnen scoorde uit een vrije trap: 2-1. OBW A1 was daarna van slag en na een Zevenaarse corner counterde de thuisploeg razendsnel. Via Sebastiaan de Gier (foto), Sjors Dreuning en Chimo Hoogveld viel de bal voor de voeten van de goed meegelopen Joep Heijnen, die de bal in het doel schoof: 3-1. Op slag van rust deed Heijnen nogmaals van zich spreken. Op aangeven van Julian Markus krulde hij de bal van buiten het strafschopgebied fraai in de bovenhoek: 4-1.
Na rust hoefde VDZ niet meer en had OBW veelal het initiatief. De defensie van VDZ (Mischa van de Ven, Sebastiaan de Gier, Martijn Wielema en Koen Löwenthal) gaf echter weinig kansen weg. De grootste Zevenaarse kans werd onschadelijk gemaakt door de uitstekende VDZ-doelman Jelmer van de Witteloostuijn.
VDZ A1 gaat door de zege met 31 punten uit 13 duels aan kop. OBW A1 heeft ook 31 punten, maar kwam al 15 keer in actie. De nummers 3 en 4, SDOUC (28 uit 14) en Groessen A1 (26 uit 14) speelden tegen elkaar gelijk (1-1), waardoor VDZ A1 een prima zaterdag kende. De competitie in de tweede klasse gaat over 18 speelrondes.

Uitslagen Tweede klasse 11
VDZ A1 – OBW A1                 4-1
Groessen A1 – SDOUC A1     1-1
MvR A1 – Babberich A1         2-1
DVC’26 A1 – Ulftse Boys A1  3-1
VVG’25 A1 – RKPSC A1         1-2