VDZ A1 slaat pas na rust toe: 5-2

11 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft in de tweede klasse zijn tweede zege op rij behaald. De Arnhemse ploeg van trainer Hans Zwartkruis won thuis met 5-2 van Ulftse Boys en klom naar de vierde plaats. Met een doelpunt en 2 assists was Joep Heijnen (foto) bij VDZ in het duel met Ulftse Boys een opvallende speler.

TWEEDE KLASSE 11
VDZ A1 – Ulftse Boys A1 5-2 (2-2).

Het duel kende een spectaculaire openingsfase. Ulftse Boys opende na balverlies bij VDZ al na 20 seconden de score. Toen er nauwelijks een minuut was gespeeld, zorgde Joep Heijnen na een afgeslagen voorzet met een striemend schot in de korte hoek al voor de gelijkmaker: 1-1.
De middenvelder was kort daarna dicht bij zijn tweede treffer, maar na een pass van Sjors Dreuning schoot hij de bal tegen de paal. Kort daarop leverde Anis Sapulette een puike voorzet af, de kopbal van Najib Muslem werd door de Ulftse keeper tot corner verwerkt.
Nadat Najib Muslem en Simon Rutten nog kansen voor VDZ hadden laten liggen, was het in de 21ste minnut wel raak. In de mooiste aanval van de wedstrijd bracht Stijn van Gent de bal na een prachtige pass bij Joep Heijnen. De middenvelder leverde een uitstekende voorzet af, waarna de meegelopen Sjors Dreuning de bal in het Ulftse doel kopte: 2-1.
Balverlies van Anis Sapulette leidde onverwacht toch de Ulftse gelijkmaker in. Na een dieptepass was Chimo Hoogveld te laat met zijn tackle en arbiter Marco Ten Broek legde de bal op de stip: 2-2.
Na de hervatting was het beste er bij de opportunistisch spelende Ulftse ploeg vanaf. Najib Muslem zorgde na een voorteffelijke individuele actie van Julian Markes voor 3-2. Chimo Hoogveld besliste met een droge knal op aangeven van Joep Heijnen na een uur de wedstrijd. Doelman Jelmer van Witteloostuijn stond met een verre trap aan de basis van de 5-2 van Najib Muslem.
VDZ gaat zaterdag op bezoek bij OBW A1, dat met 13 punten uit 5 duels aan kop gaat. VDZ heeft 7 uit 4.

Uitslagen Tweede klasse 11
VDZ A1 – Ulftse Boys A1            5-2
De Paasberg A1 – SDOUC A1    2-2
Babberich.L A1 – RKPSC A1       3-2
VVG’25  A1 – OBW A1                 3-7
MvR A1 – Groessen A1               4-2
DVC’26 A2 – DVV A2                   8-1