VDZ A1 scoort tien keer tegen VVO A2

8 november 2010 | Van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft in de tweede klasse O flink uitgehaald. De soepel draaiende formatie van trainer Sjef Siero won met 10-0 van VVO A2. Het duel WAVV A1-Arnhemse Boys A1 werd afgelast.

TWEEDE KLASSE O
VDZ A1-VVO A2 10-0 (4-0).
VVO A2 had tegen het goed combinerende VDZ A1 weinig in te brengen. Toch duurde het bijna een half uur voordat de eerste Arnhemse treffer viel. Uit een voorzet van Najib Muslem belandde de bal via een been van een verdediger van VVO in het Velpse doel.
De ban was gebroken en via Jorrit Hooyman (2-0, volley van net buiten het strafschopgebied), Tom van Sadelhoff (3-0, voorzet Sjors Dreuning) en een fraaie treffer van Joris Dortmans (voorzet Chimo Hoogveld) drukte VDZ nog voor rust het krachtsverschil ook in doelpunten uit.
Kort na de pauze mocht VDZ-doelman Matthijs Holtackers een strafschop nemen na een overtreding op Najib Muslem. De Arnhemse keeper schoot echter te zacht in, waardoor zijn Velpse collega eenvoudig kon redden.
Het was uitstel van executie, want kort daarna viel toch de 5-0. Niek ten Velde scoorde in de rebound na een schot van Jorrit Hooyman. Stijn van Gent zorgde een minuut later op aangeven van David Luijkx voor 6-0.
Daarmee was de doelpuntenhonger van VDZ nog niet gestild. Sjors Dreuning plukte een slecht weggewerkte bal uit de lucht en knalde vervolgens in de verre bovenhoek: 7-0. David Luijkx bediende daarna Najib Muslem (8-0) en Luijkx scoorde na een steekpass van Jorrit Hooyman zelf 9-0. De laatste stond ook aan de basis van de tiende treffer van VDZ. Otger van der Aker was de maker van die goal. Veldspeler Brian Donderwinkel, die inmiddels zijn geblesseerde keeper in het doel van VVO had vervangen, was kansloos: 10-0.
VDZ A1 is nog ongeslagen heeft na 8 duels 16 punten. Koploper Rheden heeft ook 18 punten, maar kwam pas 6 keer in actie. In deze klasse werden alle overige duels zaterdag afgelast.