VDZ A1 pakt titel in tweede klasse

8 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 mag het volgend seizoen in de eerste klasse gaan proberen. De Arnhemse ploeg pakte zaterdag op de voorlaatste speeldag door een 3-1 zege op MvR A1 de titel in de tweede klasse (11). Bij rust leidde VDZ A1 al met 2-1. Trainer Hans Zwartkruis was na afloop dolblij. “Al snel in het seizoen bleek dat we individueel een aantal aardige spelers hadden en ook als team snel vooruit gingen. Maar dat we aan het einde van het seizoen zo goed zouden voetballen, had ik niet verwacht. Deze groep verdient een groot compliment.”

Met de muziek van Status Quo’s ‘Whatever you want’ en een knallend vuurwerk betraden beide ploegen, voor ruim 200 toeschouwers, het veld. Het was anders dan anders, maar aan het spel van VDZ A1 was daarna niet te merken dat er een titel op het spel stond.
Met verzorgd spel creëerde de thuisploeg in dit zeer sportieven duel een enorm overwicht, maar 3 grote kansen bleven in de openingsfase onbenut. In de 17e minuut viel uit het niets een treffer aan de andere kant. MvR A1 kwam uit een verre vrije trap voor het eerst voor het Arnhemse doel. Na een prima aanname schoot de ’s- Heerenbergse spits fraai raak: 0-1.
VDZ A1 bleef opvallend rustig na die tegenslag en een kwartier voor rust viel de gelijkmaker. Julian Markus vond met een prachtig passje de vrijgelopen Sjors Dreuning, die via de onderkant van de lat de luid bejubelde gelijkmaker scoorde: 1-1.
De thuisploeg bleef goed combineren en op slag van rust stelde weer Markus ploeggenoot Najib Muslem in staat met een schuiver 2-1 te laten aantekenen.
Na de hervatting bleef VDZ kansen creëren, maar pas in de 72e minuut viel de beslissing. Uit een corner van Joep Heijnen kopte verdediger Sebastiaan de Gier keihard raak: 3-1. In de slotfase werd een schot van VDZ-verdediger Luuk Hooymans nog van de lijn gehaald.
Tien minuten voor tijd kreeg ook Stijn van Gent nog speeltijd. Hij was zaterdagochtend om 6 uur geland na 3 maanden in Australië en Nieuw-Zeeland te zijn geweest. Van Gent verscheen nog alleen voor de keeper van MvR, maar de jetlag speelde hem blijkbaar parten, want hij schoof de bal naast. Het kon de pret toen al niet meer drukken.
Na het laatste fluitsignaal van arbiter Glas barstte het feest los. In het clubhuis van VDZ zorgde de Arnhemse zanger Emile Hartkamp (foto boven) met een spetterend optreden later voor een echte kampioenssfeer.

Uitslagen Tweede klasse 11
VDZ A1 – MvR A1                    3-1
SDOUC A1 – OBW A1               1-6
DVC’26 A1 – VVG’25 A1          2-3
Groessen A1 – RKPSC A1         1-2

Stand aan kop
1. VDZ A1                 17-41
2. OBW A1                17-37
3. SDOUC A1            17-34
4. Groessen A1         17-30
5. RKPSC A1             18-28


Koen Löwenthal, verdediger van VDZ, kopt in, maar de doelman van MvR zal redding brengen.


Sebastiaan de Gier (geheel links) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten, nadat hij met het hoofd de stand op 3-1 heeft gebracht.


De selectie van VDZ A1met geheel links trainer Hans Zwartkruis.