VDZ A1 moeizaam voorbij WAVV A2

29 maart 2011 | Van onze AS-redactie

In de strijd om de tweede plaats heeft VDZ A1 in de tweede klasse O een belangrijke, maar moeizame zege behaald bij WAVV A2. Otger van den Aker (foto) scoorde vlak voor tijd de winnende treffer: 2-3.

TWEEDE KLASSE O
WAVV A2 – VDZ A1 2-3 (1-2)
VDZ A1 leek in Wageningen een gemakkelijke middag tegemoet te gaan toen Najib Muslem al in de derde minuut op het randje van buitenspel mocht doorgaan en vrij voor de keeper het hoofd koel hield: 0-1. VDZ kreeg daarna mogelijkheden de score op te voeren. Otger van den Aker miste een mooie kans en Sjors Dreuning zag de bal na zijn lob op het dak van het doel belanden. Halverwege de eerste helft kwam VDZ toch op 0-2. Na een prima indraaiende corner van Tom van Sadelhoff kon Najib Muslem van dichtbij scoren.
Het VDZ-feestje was nog nauwelijks voorbij toen de bal aan de andere kant in het net lag: 1-2. Nog voor rust had VDZ kansen op 1-3, maar Jorrit Hooyman (lob van 25 meter), Stijn van Gent (tweemaal) en Sjors Dreuning misten.
Die missers braken VDZ in de rommelige tweede helft op. WAVV kwam in de 85ste minuut op 2-2. De bezoekers zetten daarna nog eenmaal aan. Tom van Sadelhoff legde de bal uitstekend terug op Otger van den Aker, die van 20 meter uithaalde: 2-3. Invaller Jesse Turk stond aan de basis van nog een kans voor de ook ingevallen Olaf Olden, maar de WAVV-keeper voorkwam een grotere Wageningse nederlaag.

Uitslagen tweede klasse O
Arnhemse Boys A1 – ESCA A1      0-2
Rheden A1 – ESA A2                     12-0  
WAVV A2 – VDZ A1                          2-3