VDZ A1 mengt zich in strijd om titel

8 november 2012 | Van onze AS-redactie

VDZ A1 lijkt zich in de eerste klasse (26) langzaam maar zeker te gaan mengen in de titelstrijd. Zaterdag won de ploeg van trainer Hans Zwartkruis (foto) met 2-1 bij Bemmel A1. De winnende treffer viel in blessuretijd.

 

EERSTE KLASSE 26
Sportclub Bemmel A1 – VDZ A1 1-2 (1-0)

De winnende treffer viel in blessuretijd. Voor VDZ A1 was het de zesde zege op rij, waardoor het Bemmel A1, dat pas drie verliespunten had, op de ranglijst passeerde.
VDZ A1 combineerde in de eerste helft wat gemakkelijker, Bemmel hanteerde wat eerder de lange bal. Omdat bij VDZ de eindpass net niet nauwkeurig genoeg was, bleven grote kansen uit. In de 37e minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Niels Lubbers zette Bemmel A1 heel fraai, maar met enig geluk, op 1-0. Van buiten het strafschop gebied schoot hij de bal met een boog over de kansloze doelman Jelmer van de Witteloostuijn in het doel: 1-0.
Na de hervatting zette VDZ nog meer druk en kreeg daarvoor na een kwartier de beloning. Tony Beyai ontfutselde zijn directe tegenstander de bal en maakte vrij voor de Bemmelse doelman geen fout: 1-1. VDZ leek door te kunnen drukken, maar gaf plotseling het heft op het middenveld uit handen.
Bemmel kreeg enkele goede kansen, maar doelman Jelmer van de Witteloostuijn van VDZ behoedde zijn ploeg met enkele fraaie reddingen voor een achterstand. In de slotfase kregen de bezoekers weer controle over de wedstrijd. De winnende treffer viel in blessuretijd. Uit een corner van Martin Bunschoten kopte Julian Markus raak: 1-2.
Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar de vreugde over de zege was er bij VDZ niet minder om.
VDZ A1 klom door de zege naar de derde plaats met 19 punten uit 9 wedstrijden. Bemmel is vierde met 18 punten, maar speelde een wedstrijd minder. Beuningse Boys A1 (24 uit 9) en DIO ’30 (20 uit 9) staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats.

Uitslagen Eerste klasse 26
Bemmel A1 – VDZ A1                               1-2
DIO ’30 A1 – Hatert A1                             4-1
Beuningse B A1 – OVC’85/Ostrabeke A1  3-0
ONA’53 A1 – Jonge Kracht A1                  0-2
Blauw Wit A1 – De Bataven A1                 2-2
Fortissimo A1 – Leones/DSZ A1               uitg.