VDZ A1 koploper na zege op MvR A1

23 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft in de tweede klasse (11) de koppositie veroverd. Zelf won de Arnhemse ploeg met 2-0 bij MvR A1 en SDOUC A1, tot zaterdag de lijstaanvoerder, verloor met 3-2 bij nummer 3 OBW A1.

TWEEDE KLASSE 11
MvR A1 – VDZ A1 0-2 (0-2).

VDZ A1 startte sterk en al in de 3e minuut kopte de geheel vrijstaande Simon Rutten de bal na een corner van Joep Heijnen net over. Die zelfde Joep Heijnen trof even later uit een vrije trap via een verdediger de lat.
Tussen de 8e en de 15e minuut kreeg ook de thuisclub 2 mogelijkheden, maar beide keren ging de bal naast.
Halverwege de eerste helft kwam VDZ op voorsprong. Voorstopper Martijn Wielema, ver opgedoken op de helft van MvR, vond na een lange Arnhemse aanval de mee opgekomen Mischa van de Ven (foto). De uitblinkende rechtsback leverde een scherp aangesneden voorzet af die via de vingertoppen van de doelman in het net belandde: 0-1.
In de 40ste minuut was ook MvR weer gevaarlijk, maar de bal ging via doelman Jelmer van Witteloostuijn en de lat over. Na de corner van MvR counterde VDZ razendsnel. Najib Muslem bediende op maat Simon Rutten, die na enkele kapbewegingen met links uithaalde: 0-2.
Na de pauze bleef de ploeg van trainer Hans Zwartkruis het beste van het spel houden, maar de gasten moesten voortdurend waakzaam blijven op de tegenstoot van MvR, dat bij balwinst meteen koos voor de dieptepass. De defensie van VDZ, met daarin ook Koen Löwenthal en Sebastiaan de Gier, stond echter als een huis.
De gasten creëerden nog voldoende kansen, maar Najib Muslem, Julian Markus, Stijn van Gent en Chimo Hoogveld schoten net naast of over. Chimo Hoogveld kopte in de slotfase na uitstekend voorbereidend werk van Toby Ormel nog op de paal. Kort voor het eindsignaal zorgde Sjors Dreuning na een prima actie van Najib Muslem voor het enige schot tussen de palen na de rust, maar de doelman van MvR redde fraai ten koste van een corner.
VDZ A1 gaat na 9 duels aan kop met 22 punten. SDOUC (20 uit 9) en OBW (19 uit 9) volgen.
Zaterdag 26 november speelt VDZ A1 om 12.00 uur op sportpark ’t Cranevelt een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser SML A1.

Uitslagen Tweede klasse 11
MvR A1 – VDZ A1                        0-2
OBW A1 – SDOUC A1                 3-2
RKPSC A1 – Groessen A1          1-0
Ulftse Boys A1 – DVV A2            5-0
DVC’26 A2 – Babberich A1        1-3