VDZ A1 is ESCA A1 de baas op Valkenhuizen

12 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

VDZ A1 klom door een 2-1 zege bij ESCA A1 naar de tweede plaats in de tweede klasse O. Arnhemse Boys A1 was dicht bij een gelijkspel tegen koploper Rheden, maar verloor uiteindelijk met 2-3.

TWEEDE KLASSE O
ESCA A1 – VDZ A1 1-2 (1-1).
In een meer spannende dan goede wedstrijd pakte VDZ A1 drie belangrijke punten op sportcomplex Valkenhuizen. Jorrit Hooyman zette de gasten na 20 minuten op voorsprong. Hij creëerde voor zichzelf net voldoende ruimte om van afstand uit te halen: 0-1. Na de openingsgoal hadden de bezoekers pech dat een schot van Sjors Dreuning van buiten het strafschop de lat boven doelman Sander Braam teisterde.
VDZ verslapte en ESCA kreeg meer grip op de wedstrijd. Nadat de uitblinkende doelman Matthijs Holtackers de thuisclub bij kansen voor Julian Droog, Martijn Teniglo en Jesse Giling van de gelijkmaker had afgehouden, kreeg ESCA 10 minuten voor rust loon naar werken. Uit een afgeslagen aanval nam Joris Daniëls de bal ineens op de slof en scoorde met links uiterst fraai 1-1.
Tien minuten na rust zag de arbiter in een actie van Pim Scholts op Najib Mulsem een overtreding. Van de stip voltrok Mulsem zelf het vonnis en bracht VDZ aan de leiding.
Door de vele irritatie in het veld werd het spel er niet beter op. ESCA claimde nog een strafschop toen Joris Daniëls werd neergelegd, maar de arbiter legde de bal een meter buiten het penaltygebied.
“Een zwaarbevochten zege”, zei VDZ-trainer Sjef Siero na afloop van het hectische duel. VDZ klom door de zege naar de tweede plaats met 11 punten uit 5 duels. ESCA staat met 5 uit 5 op de zevende plek .

Zie onder het videoverslag van dit duel!

Arnhemse Boys A1 – Rheden A1 2-3 (0-2).
Arnhemse Boys A1 en Rheden speelden niet altijd goed, maar wel met veel beleving. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de gasten kwamen aan de leiding na een inschattingsfoutje van doelman Jonathan Mapinga van Arnhemse Boys: 0-1.
Arnhemse Boys speelde daarna vol op de aanval, maar dat bood Rheden veel ruimte. Na een snelle uitval leidde een overtreding binnen de beruchte lijnen tot een grotere voorsprong voor de gasten. Vanaf de stip was het raak: 0-2. Het duel leek beslist toen na weer een snelle uitbrak doelman Mapinga voor de derde keer werd gepasseerd.
Arnhemse Boys voerde de druk op en kreeg uiteindelijk de beloning. Joey Pechler scoorde een kwartier na rust 1-3. Rheden kwam ondanks de geboden ruimte niet meer tot scoren. Het werd nog spannend toen Arnhemse Boys vijf minuten voor tijd uit een penalty voor de tweede keer scoorde. Aram Ilkanizade was neergelegd en hij benutte zelf de strafschop. Arnhemse Boys gooide er nog een offensief uit, maar ondanks verwoede pogingen lukte het niet de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.