VDZ A1 in slotfase langs Ulftse Boys

28 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft in de tweede klasse (11) bij Ulftse Boys een zwaarbevochten zege behaald. De Arnhemse ploeg keek tot 11 minuten voor tijd tegen een achterstand aan, maar pakte toch nog de 3 punten: 1-2.

TWEEDE KLASSE 11
Ulftse Boys A1 – VDZ A1 1-2 (1-0).

Op het moeilijk bespeelbare veld had VDZ A1 meteen het initiatief. De gasten leken ook op voorsprong te zijn gekomen, toen Simon Rutten uit een vrije trap van Chimo Hoogveld scoorde. De grensrechter van Ulftse Boys vlagde ten onrechte voor buitenspel, waarna de arbiter de treffer afkeurde.
Simon Rutten, Sjors Dreuning en Najim Muslem misten daarna kansen. Dat brak de bezoekers uiteindelijk op, want in de 20e minuut scoorde Ulftse Boys uit een vrije trap de 1-0. Omdat VDZ ook na de Ulftse treffer kansen bleef missen, ging de Arnhemse ploeg met een achterstand rusten.
Na de pauze ging de ploeg van trainer Hans Zwartkruis fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Ulftse Boys trok zich massaal op eigen helft terug en speelde op de counter. Gevaarlijk werd de thuisclub echter niet.
VDZ A1 kreeg ook na rust kansen. Joep Heijnen (foto) en Julian Markus waren er nog het dichtst bij. Heijnen schoot de bal uit een vrije trap tegen de lat en Julian Markus zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald.
De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. Uit een vrije trap van Joep Heijnen verscheen Sjors Dreuning in de 79e minuut op de goede plek en tikte van dichtbij raak: 1-1. Ook nu vlagde de Ulftse grensrechter, maar ditmaal had de arbiter zelf ‘op lijn’ positie gekozen en keurde de treffer goed. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel de winnende Arnhemse treffer. Anis Sapulette glipte langs zijn tegenstander en na zijn prima voorzet schoot Joep Heijnen van 4 meter raak: 1-2.
VDZ A1 klom door de zege naar de tweede plaats met 28 punten uit 12 duels. OBW A1, zaterdag op sportpark ’t Cranevelt te gast bij VDZ (aanvang 15.30 uur), heeft 31 punten. De Zevenaarse ploeg kwam echter al 14 keer in actie. SDOUC A1 (27 uit 13) en Groessen (25 uit 13) doen ook nog mee in de strijd om de titel.

Uitslagen Tweede klasse 11
Ulftse Boys A1 – VDZ A1             1-2
RKPSC A1 – Babberich/L A1        1-0
OBW A1 – VVG’25 A1                  4-0
Groessen  A1 – MvR A1               4-0