Vandalisme op sportpark ’t Cranevelt

25 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben waarschijnlijk ‘fans’ van SML sportpark ’t Cranevelt, de thuishaven van VDZ, onder handen gegenomen. Onder meer doelpalen en lat werden met zwarte verf beklad. Zwart en wit zijn de clubkleuren van SML.

Ook een reclamebord en het scorebord kregen een beurt van de vandalen. “Dat reclamebord moeten we vervangen”, vertelde Steef Brinkhof, als bestuurslid van VDZ belast met de accommodatie op sportpark ’t Cranevelt. “We hebben nog geprobeerd met spiritis en tinner alles weer schoon te krijgen, maar dat lukte niet.”
De doelpalen en de lat zijn door Brinkhoff inmiddels zelf weer voorzien van een witte laag. “We hadden nog witte verf staan, dus ik heb maar meteen een ladder gepakt en alles weer wit geverfd”, vertelde Brinkhoff.
Een paar jaar terug maakten waarschijnlijk leden van VDZ zich in de aanloop naar de wedstrijd SML – VDZ ook schuldig aan vandalisme op sportpark De Bakenhof, de thuishaven van SML.
VDZ – SML, een regelrecht degradatieduel in de derde klasse D, wordt in verband met de zondagse wedstrijd Vitesse – NEC al zaterdagavond gespeeld. Het duel op sportpark ’t Cranevelt begint om 20.00 uur.