Van Wolfswinkel naar FC Basel

14 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Ricky van Wolfswinkel vertrekt naar FC Basel. De spits, die Vitesse met twee treffers in de finale van de KNVB-beker tegen AZ, de eerste grote prijs in de 125-jarige historie bezorgde, tekent woensdag een driejarig contract bij de Zwitserse topclub.  Dat meldt Telebasel. In Arnhem had Van Wolfswinkel nog een contract voor twee seizoenen.

Van Wolfswinkel tekende in de zomer van 2007 zijn eerste profcontract bij Vitesse. Na twee seizoenen verkaste de spits naar FC Utrecht. Via Sporting Lissabon, Norwich City, St. Etienne en Real Betis, keerde de aanvaller in 2016 terug naar Arnhem. Van Wolswinkel eindigde achter Feyenoorder  Nicolai Jörgensen met twintig doelpunten als tweede op de Nederlandse topscorerlijst.

Tegenover het vertrek van Van Wolfswinkel staat de komst van Thulani Serero. Als de middenvelder van Ajax de medische keuring doorstaat, ligt er voor hem een driejarig contract klaar. Serero was transfervrij. Eerder deze week verlengde Vitesse het contract met Milot Rashica met drie seizoenen. De Arnhemse club nam Thomas Bruns al eerder transfervrij over van Heracles.

(later meer)

Zie ook: Van Wolfswinkel unterschreibt heute beim FCB (klik hier)

* Foto boven: Ricky van Wolfswinkel na de bekerzege op AZ. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)