Van Toor zet succesreeks voort

22 december 2010 | Van onze AS-redactie

Dennis van Toor is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van AZSV. Met 28 punten uit 10 duels gaat de Aaltense clubs fier aan kop in 2H van het zaterdagvoetbal. De 39-jarige Arnhemmer tekende onlangs bij tot de zomer van 2012.

Dennis van Toor leidde afgelopen seizoen het Westervoortse AVW’66 naar de titel in de tweede klasse. Met AZSV lijkt hij hard op weg dat kunststukje te herhalen.  

Ze zijn blij met je bij AZSV.
Dennis van Toor: “Ze zijn wel tevreden. Zowel de technische commissie als de spelersgroep. Ik heb zelf met alle spelers gesproken hoe ze er tegenover staan als ik zou blijven. Dat was positief en dus voor mij een reden om bij te tekenen.”

De resultaten zijn ook uitstekend.
“Het is een combinatie. We staan er natuurlijk aardig voor, maar je moet het ook los van elkaar zien. Trainers die met hun club achtste staan, kunnen ook heel goed werk leveren gezien hun materiaal. De club was de laatste jaren niet verwend. Afgelopen seizoen hebben ze ondanks een versterkte promotieregeling de boot net gemist en een jaar daarvoor verloren ze de finale van de nacompetitie.”

Heeft AZSV mogelijkheden op langere termijn?
“ik ben hier nu een half jaar en heb er een goed gevoel bij. In deze groep zit nog genoeg potentie en als we een stap hogerop komen, zijn er ook nog mogelijkheden om ons te versterken. AZSV heeft een eigen scoutingsapparaat. Dat is ook nodig, want onze spelers staan weer in de belangstelling van hoger spelende clubs.”

Hoe staat het met de aanwas van onderaf?
“Ik heb nu 2, 3 man ingepast, maar je moet altijd afwachten of spelers ook een stapje hoger het niveau nog aankunnen. Vanuit de A-jeugd gaan er in de winterstop weer 2 jongens meetrainen. Ik hoop dat ze aanhaken, maar bij AZSV is er altijd de mogelijkheid om jongens uit de eigen jeugd een kans te geven.”

Je werd vorig jaar kampioen met AVW’66. Mis je het Arnhemse voetbalwereldje?
“In Arnhem zelf heb ik nooit getraind, altijd erbuiten. Maar ik mis het niet. Ik zit bij een goede club. Maar ik ben wel reëel. We staan 6 punten voor op nummer twee Sparta Enschede, maar we hebben nog niet tegen Sparta, OZC, de nummers twee, en Oranje Nassau, de nummer vier, gespeeld. Die wedstrijden zijn afgelast.”

Maar die wedstrijden ga je toch niet allemaal verliezen?
“Nee, we gaan ook uit van eigen kracht. Maar in onze voorhoede lopen jongens van 19, 20 en 21 jaar. Na de winterstop moeten we nog 16 wedstrijden in kort tijdsbestek spelen. Dan ga je deukjes oplopen, ook fysiek. Dat leert de praktijk. Je moet niet denken dat je er nu al bent.”

Volg je AVW’66 nog?
“Toen bij ons een wedstrijd was afgelast, ben ik gaan kijken. Maar verder ben ik alleen met AZSV bezig. Uiteraard volg ik de uitslagen. Dat doe ik trouwens van alle clubs in de regio. Daar ben ik altijd nieuwsgierig naar.”