Van Leeuwen 20e in titelstrijd Oost

14 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Wielrenners van RETO hebben het afgelopen weekeinde met redelijk resultaat deelgenomen aan de districtskampioenschappen Oost in Luttenberg. Wouter van Leeuwen eindigde bij de amateurs op de 20e plaats.

Zijn  ploegmaat Mario Willemsen werd 28e, Ron van Eck finishte als 30e. Winnaar werd Rudi Kemna van de Oldenzaalse Wielerclub. Er namen 55 amateurrenners deel. Het parcours liep over De Luttenberg in Overijssel.
De renners van de Arnhemse wielervereniging bereiden zich nu voor op de Ronde van Elden, die komende zondag plaatsvindt. Start en finish zijn op de Rijksweg West, ter hoogte van De Brink. Om 11.00 uur starten de renners in de categorie Sportklasse voor een wedstrijd over 50 km, gevolgd om 12.30 uur door de Nieuwelingen over 40 km. Om 13.30 uur is er een dikke banden race en om 15.00 uur begint de grote finale met het criterium van de Amateurs over 80 km. Het parkoers is 1700 meter lang.
Het aantal inschrijvers bij de nieuwelingen valt volgens Wielerland tot nu toe een beetje tegen. Er liggen vette premies in het verschiet en deze wedstrijd is, een dag na het NK in Bourtange, een mooie dag om je rood-wit-blauwe trui te tonen of revanche te nemen. Inschrijven is mogelijk via de website van de KNWU. Naast de wielerronde is er ook een braderie in Elden.

Eldenaar Luuc Bugter, lid van het Utrechtse De Volharding, nam deel aan het districtskampioenschap Midden in Wijk bij Duurstede. Bij de junioren eindigde hij op de vijfde plaats.