Van Hummel wil ‘grens opzoeken’

1 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Kenny van Hummel rekent erop dat hij volgend jaar in dienst van Vacansoleil in grote rondes mag starten. De Huissense sprinter van Skil-Shimano tekende onlangs voor twee jaar bij Vacansoleil.

Van Hummel noemt de Tour de France of de Vuelta van volgend jaar als mogelijkheid. Hij meldt op zijn website: ‘Dat is dan afhankelijk hoe het parcours er in de eerste week uitziet. Het is niet gunstig als er al veel bergetappes inzitten, zoals in de Tour van 2009, want toen ging ik al zwaar vermoeid de tweede week in. Ik ben wel beter bergop gaan rijden, maar ik moet ook zorgen dat de verhouding goed blijft in de training. Dat ik geen sprintsnelheid verlies doordat ik meer klimvermogen krijg.’

De 29-jarige Huissenaar verheugt zich op het nieuwe avontuur bij de World Tour-ploeg.  ‘Ik heb een erg goed gesprek gehad met Jean-Paul van Poppel, zijn ideeën spraken me enorm aan. Hij wil de grens opzoeken met mij en kijken of ik ook in andere, grotere koersen mooie uitslagen kan rijden. Verder wil ik graag televisiebeelden van sprints met hem gaan analyseren. Hij heeft als ex-topsprinter natuurlijk veel ervaring en ziet weer dingen, die anderen minder gauw opvallen. Daar kan ik veel van leren.’
‘Ook ben ik erg benieuwd naar de andere ploegleiders, Hilaire Van der Schueren en Michel Cornelisse, die ik nog ken uit de tijd dat ik bij de beloften van Rabobank reed. Mijn indruk is dat ze allebei erg goed renners kunnen motiveren. Michel houdt van een grap en een dolletje, maar als het erop aankomt dan zit hij er ook bovenop. De bravoure en de ambitie, die hij uitstraalt, passen wel bij mij.’